Точка зору. Віктор Кошмал

мах

10 серпня 2018 року о 15 год. у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбудеться відкриття фотовиставки «Точка зору. Віктор Кошмал». Виставка присвячена 65-річчю від дня народження митця.

Не можна уявити події життя Чернігова без присутності відомого фотографа, члена Національної спілки фотохудожників України, лауреата виставки фотохудожніх робіт в Раді Європи (м. Страсбург, Франція), переможця кількох всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів Віктора Кошмала. Його фоторепортажі це рух у пошуках власних вражень від реальних ситуацій та

Майбутній фотограф народився 10 серпня 1953 року в місті Бахмачі Чернігівської області. Свої перші знімки хлопець зробив у 12 років, коли хрещений подарував йому фотоапарат «Смена-6». Після закінчення середньої школи, у 1970 році працівав вантажником, водієм, згодом була служба у армії. Потім було навчання в Чернігівському педагогічному університеті. Віктор Миколайович працював у Палаці піонерів завідуючим фотолабораторією та керівником гуртка, згодом в дитячій фотостудії «Пошук» при обласній організації юних техніків (зараз обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді).

Крім цього, майстер працює позаштатним репортером багатьох загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації, роботи Віктора Миколайовича неодноразово брали участь у конкурсах газети «День», фірми «Canon», виставках-конкурсах Національної спілки фотохудожників України.

Дивлячись на його роботи ми не просто бачимо звичайні фотографії, ми відпочиваємо душею на тихих вулицях нашого міста, захоплюємось колоритними пейзажами та співпереживаємо його героям.

і