НАЦІОНАЛЬНІЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ПРИЄДНУЄТЬСЯ ДО КУЛЬТУРНОГО МАЙДАНУ

мах

РОЗПОЧАТО БЕЗСТРОКОВУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ ЗА ВІДСТАВКУ ВСЬОГО КЕРІВНИЦТВА МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ!!!!!

НАЦІОНАЛЬНІЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ПРИЄДНУЄТЬСЯ ДО  КУЛЬТУРНОГО МАЙДАНУ БІЛЯ МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ.

 

Біля Міністерства культури України (вул. І. Франка,19) постало наметове містечко «Культурний майдан».  Народна Рада майдану висунула ряд вимог міністру Є. Ніщуку. Головна вимога – це відсторонення та звільнення з посад  радника міністра Сусленського О. та Карандєєва Р. До акції приєдналися інші установи, які підвідомчі міністерству і яких вже дістала неспроможність та байдужість чиновників у вирішенні проблем культури України. Обіцянкам Є.Ніщука, Р.Карандєєва та їх  заступникам вже  не вірять Національний музей історії України, Національно-культурний заповідник Києво-Печерська Лавра, Національний музей народної архітектури та побуту в Пирогові, бібліотека ім. Є.Плужника, Національна музична академія П.І.Чайковського, Український інститут книги, Укркінохроніка та інш.  Основна проблема – непрофесіоналізм керівництва, корупція і знищення культурного надбання на місцях при мовчазному спостереженні Мінкульта.

Представники Народної Ради Культурного Майдану вранці зайшли до Міністра Є.Ніщука і вручили вимоги установ, що приєдналися до Майдану. Міністру також була проголошена і головна вимога Національного музею історії України, а саме – негайне відсторонення директора Сосновської від займаної посади на час службової перевірки (дисциплінарна комісія, ревізія та аудит). Відновити на роботі звільнений колектив, який боровся проти розкрадання установи та фондів. І тут ми почули від міністра чергове замилювання і брехню. Він сказав, що дуже був радий її зняти з посади, але вона виграє суди і він ще не дивився результати перевірки.

Яка чергова брехня!!! Зараз 11 справ тільки по звільненню знаходяться у судовому процесі. На сьогодні п’ять виграних справ по незаконним звільненням та дисциплінарним порушенням. Виплачено за незаконні звільнення з бюджету держави близько 360 000грн. Цього мало? Всі постанови виграних судових справ з супроводжувальними листами нашої профспілки відправляються до Міністерства.  Де вони? Під яке сукно заховані? Два місяці тому, після висновків Держаудиту Міністерство отримало результати перевірки і на два запити Первинної Профспілкової організації музею з цього питання не дало жодної відповіді!!!! А згідно перевірки за три місяці витрачено на незаконні преміювання 2 млн. 100 тис. грн. з державного бюджету. За три роки вже доведено і судовими процесами, і перевірками, і скаргами від співробітників на Міністерство, що керівниця не має право займати цю посаду. Сосновська не працює на розвиток вона воює з колективом на знищення. Які ще підстави треба Є.Ніщуку та Р.Карандєєву???

Тому, поки не будуть виконані наші вимоги починає працювати намет «Національний музей історії України» біля Міністерства культури. Всі музеї приєднуйтесь до нас!!!!

Патріоти НМІУ.

і