Потрібно розконсервувати Консерваторію, вдихнути в неї нове життя

мах

Вибори ректора Національної музичної академії імені Чайковського повинні пройти чесно без зовнішнього тиску!

Найстаріший навчальний заклад музичної освіти має шанс обрати нового ректора! Вперше за 14 років є надія, що вибори будуть справді альтернативними!

Попередній керівник міцно тримався за своє крісло і як вогню боявся чесного волевиявлення. При ньому вибори ректора були цілковитою фікцією з лише один кандидатом – діючим на той час очільником Академії.

Список його «досягнень» на посаді займе не одну сторінку. Але усі вони зі знаком мінус. З передового навчального закладу, який дав світу таких музичних метрів як Рейнгольд Глієр, Лев Ревуцький, Борис Лятошинський, Академія перетворилась на кишенькову структуру однієї особи, яка відчувала себе царем та богом.

Тепер є надія, що все зміниться! Але за однієї умови – якщо у вибори не втрутяться політики, не буде тиску на колектив й кожен зможе проголосувати по-совісті.

Екс-ректор знову хоче керувати й підключає для цього «важку артилерію» у вигляду численних особистих зв’язків, в тому числі й серед народних депутатів. Йде змагання минулого та майбутнього і від того хто переможе залежить доля Академії.

Закликаю, громадський сектор тримати процес в полі зору, а політиків – дистанціюватись від виборів ректора Національної музичної академії!

Потрібно розконсервувати Консерваторію, вдихнути в неї нове життя та повернути їй славу кузні музичних кадрів України!

Ірина Суслова

і