Уряд Данії виділить 9,2 мільйона доларів

мах

Королівство Данія та ПРООН об’єднують зусилля задля миру та стабілізації на сході України шляхом підтримки урядових реформ

Уряд Данії виділить 9,2 мільйона доларів США Програмі розвитку ООН в Україні (ПРООН) на умовах спільного фінансування заходів з розвитку. Цей внесок є початком нового етапу поглибленої співпраці в рамках реалізації нового проекту “Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної згуртованості у східній Україні у період 2018-2021 рр.”.

У рамках Плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року цей проект покликаний посилити вплив громадянського суспільства і громадських організацій на процес виконання реформ на постраждалих територіях, а також сприяти формуванню більш інклюзивного, демократичного врядування на основі поваги до прав людини через розвиток потенціалу, покращення координації та обмін кращими практиками.

Україна й надалі стоїть перед значними соціально-економічними викликами внаслідок конфлікту на сході України, економічної кризи та неефективних підходів до врядування. Ці проблеми можна вирішити лише через створення робочих місць, подолання бідності, антикорупційні заходи,  реформу правоохоронних органів і правосуддя, просування прав людини.

У цьому контексті ПРООН підтримує Уряд України у забезпеченні ефективної реалізації реформи державного управління. Завдяки фінансовій підтримці Данії ПРООН зможе сприяти посиленню впливу громадських організацій та органів місцевого самоврядування на сході України, що займаються темами прав людини та забезпечення можливості для всіх громадян користуватися своїми основоположними правами, мати доступ до правосуддя і активно долучатися до прийняття рішень.

Посол Данії в Україні пан Рубен Мадсен зазначив: “Данія та Європа надзвичайно зацікавлені в підтримці успішної та процвітаючої України. Забезпечення якісних послуг і безпеки громадян на територіях, постраждалих внаслідок конфлікту, є ключовим завданням, і ми впевнені, що цей новий проект сприятиме його виконанню”.

“Місцеві органи самоврядування, які будуть забезпечені належними ресурсами та матимуть тіснішу співпрацю з громадянським суспільством, ухвалюватимуть кращі рішення для країни в цілому, – сказав Янтомас Хімстра, Директор ПРООН в Україні. –Кошти, щедро виділені Данією, допоможуть забезпечити потребу, про яку говорять українці, у ефективному реформуванні державного управління, переваги якого могли б відчути всі громадяни”.

ПРООН та Уряд Данії вже тривалий час співпрацюють у сферах розвитку громадянського суспільства й забезпечення прав людини, а також розширили співпрацю щодо підтримки демократичного врядування. Обидві сторони планують розширювати цю співпрацю та впроваджувати заходи, які відповідають мандату ПРООН і сприяють виконанню Стратегічного плану в Україні, зокрема реалізації Порядку денного до 2030 року та Цілей сталого розвитку.

 

і