Майстер-клас з аферизму від Оксани Повякель

мах

Майстер-клас з аферизму від Оксани Повякель, або як дурили журналістів  з програми «За київським часом» 

Керівництво музею у Пирогові невпинно дивують публіку творчим потенціалом. У попередній статті ми писали про те, як в. о. директора музею О. Повякель, очевидно, натхненна Миколою Гоголем, наприймала на роботу в музей з десяток «мертвих душ». Пізніше вона, вочевидь, наслухавшись Модеста Мусоргського, інсценувала з журналістами з передачі «За київським часом» Анною Самарою та Євгеном Рожком сцену з опери «Іван Сусанін».

Але, почнемо по порядку. З музею неодноразово поступали сигнали про незаконну вирубку дерев у заповідній зоні. Про це писалось у виданні «Культурний спротив»: «Незаконне вирубування лісу на території Національного музею народної архітектури та побуту» ще в 2017-му році.

http://cultsprotyv.org.ua/nezakonne-vyrubuvannya-lisu-na-terytoriyi-natsionalnogo-muzeyu-narodnoyi-arhitektury-ta-pobutu/?fbclid=IwAR05JLVhwkJSKb8SygDN0260M6Tr9tMkXk-YVRh9ZcKAT2L5x3EV0t2kexM

У публікаціях детально описується, які дерева, зрубані живцем, вивозяться лісовозами, сфотографовані номери машин, з горою навантажених кругляком.

Ні Мінкульт, ні правоохоронці на це не зреагували. Активісти продовжували бити в усі дзвони, вимагаючи бодай якої реакції на ці кричущі порушення природоохоронного законодавства. Аж ось знімальна група з київського телеканалу зацікавилась неординарними подіями, що навіть у звичному до скандалів Пирогові викликали збурення.

А тепер вмостіться зручніше у крісло, і приготуйтесь до майстер-класу з аферизму від в.о. директора музею у Пирогові мадам Повякель.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=218&v=PP1FT4wkgYM&fbclid=IwAR3PW_lS_uMAWZUFOuIq-9bbHtP2waYvhFESsTbHYfr1VJ5K4Ny7l2fbyto

Спочатку бачимо на екрані активістів. Одна з них, Оксана Кравченко, щиро обурюється незаконними вирубками абсолютно здорових дерев, в кадрі – грубі пні, недбало присипані піском, крізь який – увага! – пробиваються росточки з листочками – діточки невинно загублених дерев. Запамятали? – Листочки!

Далі – в.о. директора веде знімальну групу показати вирубані ділянки, як вона сама каже, «хвойних порід»(???!!!), яких короїд і кліщ дуже швидко нищать. Кліщ, як каже пані Повякель, попався їй дуже «зажерливий». А може, то не кліщ зажерливий, а керівництво музею?

Шановні, скільки можна красти? Навіть Рінат Ахметов в свої кращі часи на місці одного вирубаного дерева під «Донбас Ареною», висаджував три!

У сцені з «Івана Сусаніна», де герой веде поляків у хащі, подалі від їхньої мети, разом з пані Оксаною приймає участь молодий чоловік. Як нам підказали, це – її перший заступник Артем Палієнко. Очевидно, юнак ще не так віртуозно володіє навичками «крутити наперстки», і йому трохи незручно. Зате знімальна група покірно вмощує на своїх вухах лапшу і ділиться нею з глядачами. Вирубано десятки дерев цінної вільхи, а камера покірно знімає сухі ялинки, які теж, до речі, вивозять у невідомому напрямку.

«Ах, обмануть меня несложно, я сам обманываться рад…».

Панове журналісти, будьте уважніші! Не перетворюйте журналістське розслідування на посміховисько!

Ані Самарі перед поїздкою треба було повторити ботаніку, щоб принаймні відрізнити смереку від тополі та не робити глядачів жертвами «розводу».

Не хочеться думати, що сцену з опери Мусоргського розіграли журналісти разом з адміністрацією. Хоча, не так давно репортери з «ЗІКу» катали відверту «джинсу» при спробі директорки-шахрайки «віджати» ресторан «Шинок» у орендаторів.-пише блог linadov.

Отже, в світлі останніх подій стає зрозуміло: в музеї діє організоване злочинне угрупування, яке безборонно нищить унікальний об’єкт. Незрозуміло інше: хто в Мінкульті та вищих ешелонах влади «кришує» це угрупування та куди дивляться уповноважені по запобіганню корупції?

Комітет порятунку музеїв.

 

і