Питання насильства над жінками в КНДР

мах

Жінки у Північній Кореї (КНДР) регулярно стають жертвами сексуального насильства з боку державних посадовців, правоохоронців та військових, йдеться в останньому звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

Видання Guardian наводить ключові висновки дослідження, що ґрунтується на бесідах з 54 людьми, які втекли з країни після того, як до влади у 2011 році прийшов Кім Чен Ин.

“Чоловіки у владі діють безкарно, і щойно охоронець чи поліцейський “обирає” жінку, у неї не лишається вибору, окрім як погодитися на будь-які вимоги, які він висуває – чи то секс, чи гроші, чи будь-які інші послуги”, – цитує видання звіт.

Міжнародні організації неодноразово повідомляли про порушення прав людини у Північній Кореї. Питання прав жінок в цій країні стоїть особливо гостро через те, що переважна більшість інспекторів та військових там – чоловіки, наголошує Guardian.

Газета цитує жительку Північної Кореї, що торгує на ринку, Оу Ян-Гі, яка каже, що місцеві охоронці та поліцейські ставляться до жінок “як до секс-іграшок”.

“Це трапляється так часто, що для всіх це вже стало звичайним явищем”, – каже жінка.

Багато хто стає жертвою сексуального насильства під час допитів після невдалих спроб втекти до Китаю, йдеться у звіті.

Питання насильства над жінками обговорюється у Північній Кореї настільки мало, що в країні навіть відсутнє чітке визначення дотичних до нього понять, підсумовує видання.

і