Наступний йде у наступ

мах

Місяць вже в Україні бігборди та сітілайти розповідали про міського голову Львова, як наступного. Наступного президента, чи наступного кандидата, то все це вирішить лише виборець наприкінці березня. А нині слово «наступний» скоротилося до  шести літер, і всі українці читають лише кротке, але ємне слово « наступ».

За місяць після проголошення про намір балотуватися у  Президенти України Андрієм Садовим сталися зміни і в кандидатському контингенті – він зріс, і в навколишніх політичних іграх. Про своє президентське бажання оголосило вже 33 громадянина України. Серед них багато колоритних фігур. Окрім слуги народу Володимира Зеленського та співака Вячеслава  Вакарчука з’явився ще один митець – Орест Лютий (в миру Антін Мухарський). Тож цього разу президентські перегони будуть не лише велилюдними, але можливо і трохи веселими. Чи погано, чи добре це Україна ще не знає. А от США це явище вже мало місце і країна щасливо пережила президента з акторів.

Андрій Садовий в загальній компанії на блазня ( клоуна), на щастя зовсім не схожий, і в цьому є великий плюс. Плюс тому, що Україна майже дожартувалася в політичному плані, і раз за разом отримує через це все нові і нові виклики долі ті історії. Поки що з горем навпіл українці з цим якось могли впоратися.

Програмні заяви Андрія Садового новаторські і виважені, бо багато чого він вже дослідницьки перевірив на малій моделі України – рідному місті Львів. Хоча деякі тролі від влади і закидають йому в соцмережах «сміттярську кризу», не інформуючи про її штучне створення.

Висловлює Андрій Садовий і цікаву ідею суттєвого скорочення чиновництва в ОДА. Цікавими ідеями насичена і військова доктрина Андрія Садового. А останнього тижня Андрій Садовий у себе у Львові отримав цікавий сюрприз від Юлії Тимошенко. Її похвала на адресу міського голови Львова мала цікавий політичний підтекст, на що Андрій Садовий чітко відреагував у мережі Фейсбук: «Заява Тимошенко – звичайна технологія, спрямована на те, аби здобути симпатії львів’ян. Хід думок Юлії Володимирівни простий – у Львові треба говорити хороші слова про мера Садового, за якого голосують львів’яни, і Вакарчука, якого люблять як громадського діяча і співака. Пані Тимошенко, насправді все просто. Люди хочуть справжніх змін, а не повернення старих схем».

Раніше у п’ятницю лідерка ВО «Батьківщина» заявила на прес-конференції у Львові, що готова до співпраці з «Самопоміччю», «Громадянською позицією», яку очолює Анатолій Гриценко, і Святославом Вакарчуком, щоб «об’єднати в роботі на Україну всі демократичні сили». А чи довіряться згадані політичні сили їй в черговому об’єднанні?

Тож використання слова «наступ» доречне, адже як бачимо, що в останні дні наступають всі, і навіть ті, кому наступати немає з чим.

і