почала відроджуватися слава Національної музичної академії

мах

Бувають і гарні новини у цей складний час. Тихенько почала відроджуватися слава Національної музичної академії України. І цей реальний позитив неймовірно тішить як колектив, так і симпатиків Київської Консерваторії.

Були драматичні вибори Ректора НМАУ, які після серії скандалів, у жорсткій боротьбі виграв професор Максим Тимошенко. Потім – штучна пауза із затвердженням на посаді. Тоді студенти привернули увагу нового керівника до жахливого стану гуртожитка. Я, разом з іншими журналістами там був, слухав, дивився…

Наступного дня в Консерваторії прорвало трубу. Залило кілька аудиторій…

Чесно кажучи, ми у журналістській тусовці, песимістично все те обговорювали, без віри, що навіть коли Максим Олегович буде затверджений, йому швидко вдасться навести хоч якийсь лад – бюрократія, папірці, бюджет…

Але, все виявилося не так похмуро, як видавалося тоді…

Варто навести невелику самоцитату від 31.10.18: “Приміщення Консерваторії, де вчаться студенти елітної Національної музичної академії України, потребує негайного ремонту! На жаль, колишні керівники Академії абсолютно не переймалися підтриманням будівлі у належному стані.

Як і проблемами студентського гуртожитку НМАУ, що перебуває у аварійному стані.

А цим часом у приміщенні НМАУ, а саме у 52 аудиторії, у центрі Києва відбувається ось який жах!

 В Консерваторії потоп!

Вже саме приміщення кричить: ДОПОМОЖІТЬ! А ніхто нічого не чує?

А слух у багатьох абсолютний!

У цьому класі я складала іспит з фортепіано, коли вступала до НМАУ. Тут я грала випускний іспит. Це одна з найкращих аудиторій (була). Цей клас – історичне місце, у якому викладали Легенди фортепіанного мистецтва. І що ми маємо сьогодні? Враження наступне: НЕ ДІСТАНСЯ ТИ НІКОМУ, КОНСЕРВАТОРІЯ! Ось до чого приводить неадекватна жага Влади і Свавілля! – пише одна з активісток НМАУ. – Я плачу, бо мені шкода колектив, студентів, а, найбільше Мистецтво.

-Ситуація загострюється! До мене, як до обраного ректора, щодня звертаються студенти, викладачі з жорсткими вимогами навести лад в гуртожитку, якось вплинути на ситуацію з гнилими комунікаціями у приміщенні Консерваторії! – сказав обраний, але ще не затверджений на посаді ректора Максим Тимошенко, – Накопилося чимало проблем, що потребують негайного вирішення! Однак, я не маю ніяких законних адміністративних важелів до офіційного наказу про призначення на посаду. Можу виступати лише як громадський діяч та залучати журналістів і студентів-активістів. Як бачите, я не ховаюсь, а намагаюсь всіляко допомогти! Разом врятуємо Академію!

Журналісти продовжують відслідковувати розвиток подій.

Сподіваємося, все буде добре!

Консерваторії час повернути колишню славу!”

Бурхливе журналістське життя якось відволікло від проблем НМАУ. Аж поки в стрічці не побачив повідомлення, яке варто навести повністю:

“Наприкінці робочого тижня хочу поділитись з Вами приємними враженнями! Забіг  увечері в Консерваторію – хотів зустрітись і поділитись з Ректором Тимошенко своїми думками! Його не застав -Максима Олеговича запросили на ефір, потім ще важлива зустріч і т.і. Але, я не до цього. Заходжу на 3 поверх – і чую у 52 кабінеті (який затопило) кипить робота!!! Заходжу – знайомлюсь з майстрами!

Кажуть: вибачте – тут викладачі жаліються, що ми заважаємо, але дня три –чотри і 52 кабінет буде повністю відремонтовано!
Я питаю: а Ректор заходив сьогодні до Вас?
Відповідь: Ректор не заходив – заходив чоловік у костюмі з краваткою – назвався Максимом запитав коли приблизно (по термінам) буде відремонтована аудиторія , запитав , яка допомога можливо потрібна?

– Ми сказали, що у нас все є і всі конструктивні питання вирішені з Ректором!
Він сказав, що якщо щось потрібно – звертайтесь до ректора. І… пішов.

До чого веду – Справжній Ректор встигає скрізь! І на ефірах бути і Справу робити! – написав у ФБ громадський діяч Alex Lapushkin

Чомусь віриться, що підтоплені аудиторії днями відремонтують і студенти повернуться до занять.

Буде лунати музика!

-Підкреслю, ремонт постраждалих від затоплення аудиторій робиться без жодної державної копійки! – прокоментував ректор НМАУ Максим Тимошенко, – Ті приміщення дуже важливі для навчального процесу, тому кілька місяців проходити процедури “Прозоро”, узгоджувати безліч документів, чекати бюджетного фінансування, ми просто не могли. Я звернувся до друзів, знайомих бізнесменів, які без всяких умов, буквально зразу почали ремонт. Підкреслю, не косметичний, а повноцінний із застосуванням найсучасніших будівельних матеріалів. Сподіваюся, за кілька місяців впораємося! Можливо, навіть влаштуємо урочисте відкриття оновлених аудиторій, запросимо журналістів, які писали про потоп… Повірте, для Академії, студентів то дуже важлива подія!

Виявилося, що Ректор Максим Тимошенко тримає слово! Значить, поступово, і гуртожиток відремонтують?!

У цьому випадку можна лише вітати нову, відкриту систему виборів. Виховує відповідальність у керівників!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

і