Париж: ідеальна програма для кандидатів-популістів! — Анна Романова

мах

Я не пошкодувала часу, і переклала українською 25 пунктів вимог французьких маніфестантів. Вимоги від виходу з НАТО та ЄС разом з турботою про нещасні народи Африки – до заборони радарів та пластикових пакетів…

І увага: жодного слову про бензин! – написала в соцмережах нардеп Анна Романова

Якщо відкинути зовнішню політику – ідеальна програма для українських кандидатів-популістів. Хоча пункт про заборону пластикової упаковки я підтримую.
Тримайте!

***
1. Економіка та праця. Скликання Всенародних зборів для податкової реформи. Законодавча заборона на податки, які перевищують 25% доходів громадянина.

2. Негайне підвищення на 40% мінімальної зарплати, пенсій і прожиткового мінімуму.

3. Негайно створити нові робочі місця у сфері охорони здоров’я, освіти, громадського транспорту, правопорядку, тощо, щоб забезпечити належне функціонування усіх інституцій.

4. Негайно приступити до будівництва 5 мільйонів одиниць доступного житла, тим самим забезпечивши зниження оренди, іпотеки і створення робочих місць у сфері будівництва. Строго карати мерії і обладміністрації, що залишають безпритульних просто неба.

5. Зменшити величину банків і розбити банківські монополії, тим самим захистити фінансовий сектор від кризи. Заборонити банкам займатися біржовими спекуляціями. Заборонити “рятувати” неліквідні банки грошима платників податків.

6. Анулювати внутрішній борг як фікцію. Такого боргу не існує, він був вже виплачений багато разів поспіль.

7. Сфера політики.
За народної підтримки переписати Конституцію в інтересах повновладдя народу. Узаконити загальні референдуми за народною ініціативою.

8. Заборонити лобіювання і схеми впливу. Заборонити особам з судимістю довічно обіймати виборні посади. Заборонити обіймати декілька виборних посад за сумісництвом.

9. Фрексіт. Вийти з ЄС, повернути наш політичний, фінансовий та економічний суверенітет (така була воля народу на референдумі 2005 р.). Відновити обіг національної валюти, вийшовши з Лісабонського договору. Навіть цей один захід вже заощадить нам 50 мільярдів євро на рік.

10. Припинити практику ухилення від податків. Повернути 80 мільярдів євро, які найбільші 40 компаній заборгували державі, яка не квапиться їх затребувати.

11. Негайно припинити подальшу приватизацію і повернути у власність державі вже приватизоване майно: аеропорти, залізниці і автостради, парковки, тощо.

12. Негайно прибрати з доріг радари і стоп-камери. Вони даремні у запобіганні ДТП і є ні чим іншим, як завуальованим податком.

13. Національна система освіти – виключити ідеологію з освіти і критично переглянути деструктивні і дискредитовані методики навчання.

14. У сфері юстиції – збільшити бюджет в чотири рази. Прописати в законах максимально дозволений час очікування для юридичних процедур. Спростити судову систему. Зробити правосуддя безкоштовним і вседоступним.

15. ЗМІ. Розбити медійні монополії, викоренити кумівство між ЗМІ і політиками. Зробити ЗМІ загальнодоступними і гарантувати різноманітність думки. Заборонити редакторську пропаганду. Припинити субсидії ЗМІ – 2 мільярди в рік. Припинити податкові пільги для журналістів.

16. Гарантувати громадянські свободи. Прописати в Конституції повну заборону на втручання держави в справи освіти, охорони здоров’я та інституту сім’ї.

17. Довкілля і здоров’я. Законом зобов’язати виробників техніки продовжити термін придатності мінімум до 10 років. Зобов’язати їх мати в наявності запчастини.

18. Так скоро, як тільки можливо, заборонити виробництво і викорисиання пластикової тари та іншої упаковки, як такої, що засмічує довкілля.

19. Обмежити вплив фармацевтичних компаній на систему охорони здоров’я. Провести всенародний з’їзд по реформі охорони здоров’я.

20. Сільське господарство. Заборонити ГМО, пестициди підозрювані в розвитку ракових захворювань і патології ендокринної системи. Заборонити використання сільськогосподарських угідь без ротації посівів.

21. Наново провести індустріалізацію країни з метою відмови від імпорту, що завдає найбільшої шкоди екології.

22. Зовнішня політика. Негайно вийти з НАТО. Законодавчо заборонити використання французьких військ у зовнішній агресії.

23. Стосунки Франції і Африки. Припинити політику грабежу, припинити військове і політичне втручання. Віддати гроші і власність диктаторів, нажиті нечесним шляхом, народу Африки. Негайно повернути додому французькі війська. Покінчити з системою франк КФА [прим. – колоніальна система зобов’язує африканські країни тримати валютні запаси – і платити за це “задоволення” Центробанку Франції] системою, яка утримує Африку в убогості. Вести переговори, як рівні з рівними.

24. Припинити потік іммігрантів, – потік, який у нас немає засобів ні прийняти, ні інтегрувати, і який поглинув нашу країну в якнайглибшу кризу, яка ставить під загрозу наше виживання.

25. В зовнішній політиці – виняткова повага до міжнародного права і підписаних угод.

Післямова. Нехай ці 25 заходів не змінять наше повсякденне життя миттєво. Але навіть пункти 9 і 10 принесуть 130 мільярдів в бюджет. Франція – країна багата відважними і працелюбними людьми. Ми не заслуговуємо жити в убогості!»

і