ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ. ЩО ДАЛІ?

мах

З дня на день вичерпується двомісячний термін тимчасового призначення на посаду директора Дніпропетровського національного історичного музею. Була призначена така собі «альтернативно обдарована» пані, яка «перемогла», маючи достатньо сумнівні документи.

Сумнівні в галузі її роботи в культурі. Сумнівні тому, що її «культурна» робота пов’язана із кримською кіностудією «Горизонт-фільм», де вона нібито працює продюсеркою з 2011 року, тоді як підприємство зареєстроване з 2012 року. Керівником і власником підприємства є Титаренко Євген, який виступає також в якості режисера фільму про війну на Донбасі. Але чому тоді ця людина не перереєструвала свою кіностудію на території материкової України?

https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/38219307/

Або не запустила процес припинення функціонування підприємства з тих чи інших причин? І чи могли гарні люди «ляпнути» штамп у трудову книжку гарній людині, не забиваючи голову дурнею про відповідність дат? А якщо підприємство не перереєстроване, тоді пані Пісчанська працює на окупантів? Чи як?

До цієї навколо волонтерської тусовки виникає багато запитань. Передусім про гроші. Зміни в експозиціях Діорами – річ потрібна. Але під чиїм науковим наглядом це відбувається? І скільки, врешті-решт це коштує і хто за це отримує гроші? Скільки коштував фільм про війну на Сході і хто зараз за це отримує кошти за використання цього фільму… Хто? … Скільки? ….Хто? … Скільки?… Скільки?!

Складається враження, що патріотична тема перетворилася  на чергову схему з відмивання грошей. А ще – що частина місцевої волонтерської спільноти виставила рахунки за свою діяльність. Не вони перші, не вони – останні. Щоб зрозуміти те, що відбувається – потрібен аудит. Жорсткий аудит. А вже потім вирішувати питання або про призначення пані Пісчанської, або на розслідування її діяльності.

Команда, яка пропихається зараз на керівні посади в ДНІМ – унікальна. Зажерлива нахабна амбітна сірість. Що в науці, що в музейництві, що в адмініструванні. І головний момент – репутаційний. Наскільки голова облради Гліб Пригунов готовий «підставити» особисту репутацію, репутацію області задля задоволення особистих і фінансових потреб агресивних нікчем? Або ж за цією швондер-командою стоять «шановані люди»? Тоді – хто?

Ті, хто перед нами, – не гравці. Це – фігури, і навіть – не другої лінії. Пішаки, котрі імітують щось серйозніше. Хто стоїть за ними? Іванов? Рабінович? Затулигузненко? Хто розігрує карту прихованого сепаратизму? Бо якщо ідеологію робити такими брудними руками, тоді наслідки будуть далекі від потрібних нам, але близькі до потрібних їм.

Ось така … біда, шановні.

В.Векленко

і