Делегація НМАУ ім. П.І. Чайковського на тиждень поїхала у Китай

мах

Чорноморська телерадіокомпанія запросила до ефіру очільника Київської Консерваторії М.О.Тимошенка, який днями повернувся з Китаю, де спільно з учасниками офіційної делегації НМАУ, провів серію успішних переговорів, які будуть мати реальне продовження…

Українсько-китайське співробітництво на прикладі вищої музичної освіти – які проекти відбудуться в межах співпраці між митцями двох країн?

Максим Тимошенко, ректор Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського розповів про деталі візиту.

Звичайний робочий візит керівників Національної музичної академії до Китаю несподівано перетворився на справжній тріумф новообраного ректора Максима Тимошенка та його команди!

Прийоми на вищому рівні, конструктивні переговори, перспективні угоди, нагороди…

Головне – є справжні, іноді сенсаційні результати і справжні прориви в співпраці!

Делегація НМАУ ім. П.І. Чайковського  на тиждень поїхала у Китай налагоджувати зв’язки на ниві культурного співробітництва. Під час відрядження  відвідали Центральну консерваторію музики (м.Пекін), штаб-квартиру Ханбан Інституту Конфуція (м. Пекін), Міністерство освіти провінції Хейбей, Інститут міста Хеншей, Музичне місто (концертні зали, завод музичних інструментів, музеї), Національний оперний театр міста Тяньцзинь, Міністерство освіти Китайської Народної Республіки та ін.

Жвавий інтерес представників ЗМІ викликало повідомлення Максима Тимошенка про  перспективну і багато в чому новаторську угоду між Університетом міста Хеншуй і Академією щодо створення міжнародної Хеншуйської академії музики.

Розповідь про подарунок  300 кларнетів від Китаю студентам НМАУ стала наочним першим результатом візиту.

Україна впевнено налагоджує співпрацю з Китаєм!

Підготувала Вікторія Лесіва, Музика України

і