“У вас можуть забрати бізнес, землю та майбутнє” – як столична влада залишає інвесторів без житла

мах

У  медіацентрі «Інформатор Київ» відбулась прес-конференція щодо дій, які викликають негативний вплив на інвестиційний клімат столиці в будівельній галузі.

До участі були запрошені експерт з питань захисту активів та захисту прав у ЄСПЛ Олексій Харитонов, інвестор ЖК «Патріотика на озерах» Денис Шинкаренко, керівник департаменту Національної екологічної ради України Олександр Чистяков, керівник департаменту Національної екологічної ради України, прес-секретар АКБ «Аркада» Людмила Горицька.

На прес-конференції обговорили проблематику перешкоджання діяльності компанії-забудовника столичною владою у зведенні житлового комплексу «Патріотика на озерах» з допомогою залучених банком «Аркада» від інвесторів коштів.

«На сьогодні в банку «Аркада» немає жодного незавершеного проекту. Люди, які інвестували в це будівництво, визначали для себе ризики й такі, як я, повірили в банк та надали свої кошти, очікуючи зведення будинку. Але зараз ми бачимо, як міська влада намагається законного забудовника зробити незаконним та приймає неправомірні рішення на сесії КМДА. Це показує, як у вас можуть забрати бізнес, забрати землю та ваше майбутнє» – розповів інвестор Денис Шинкаренко.

Людмила Горицька наголосила на тому, що будівництво комплексу є правомірним та екологічно безпечним, а перешкоджання діяльності забудовника є безпідставним.

«У забудовника є вся дозвільна документація та всі підстави для будівництва. Враховані й екологічні норми. Однак наразі переговори перейшли в неконструктивний напрям. В нас є зобов’язання перед інвесторами, яких ми маємо забезпечити житлом у відповідні терміни» – розповіла вона.

Нагадаємо, що раніше столичні депутати у другому читанні проголосували за розірвання договору оренди із забудовником ЖК «Патріотика на озерах». А от наскільки законними були дії керівництва КМДА та депутатів Київради – наразі з’ясовує Національне антикорупційне бюро. Адже й інвестори, й забудовник не раз демонстрували усі документи й дозволи, які, до речі, були погоджені тією ж таки муніципальною владою.

і