Наливайченко: «Стверджую: пенсії мають бути підвищені й індексовані щомісячно»

мах

Щодня на YouTube-каналі Валентина Наливайченка виходить програма «Час Справедливості», де кандидат в Президенти України відповідає на запитання, що йому ставлять у соцмережах.

З офіційних джерел стало відомо, що від розмитнення автівок на єврономерах до бюджету надійшло 13,6 мільярдів гривень, 6 мільярдів з яких йдуть до Пенсійного фонду. Проста математика: середня пенсія – 2600 грн., виходить, що 2 млн 300 тисяч пенсіонерів мають отримати підвищення до пенсії. Але пенсіонерів загалом трохи менше 12 мільйонів. Президент Порошенко каже, що пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, додатково получать 2410 гривень. Для мене – це певний когнітивний дисонанс, як це трактувати, як не підкуп?

Насправді влада: і президент, і уряд – мали ще минулого року підвищити пенсії утричі. Більше того, такі фонди і такі можливості були і є в державному бюджеті. Просто треба було тоді набратися сміливості і закрити корупційні схеми «Нафтогазу», корупційні схеми відмивання та виведення грошей з українських банків. 16 мільярдів тільки один банк вивів з країни! Ось вдумайтесь! Минулого року розкрадали країну – сукупно, уся ця влада – на 5 мільярдів доларів, а в цьому році тільки в один місяць виборів влада, можливо, з гаманця корупційного свого витягне менше ніж 100 мільйонів доларів, вкрадених до цього.

Я стверджую – пенсії мають бути підвищені і індексовані щомісячно. Розкрадання країни треба припинити, повернути усі вкрадені кошти, і за рахунок цих грошей збільшувати пенсії людям. Але найголовніше – не тільки під час виборів. Тому що я чітко знаю, що такий план у Порошенка і його команди тільки на березень місяць.

Порошенко і його команда у владі за минулий рік збагатилися у десять разів. Їхні банки – в 10 разів, Roshen – в 4 рази прибутки збільшив. І це тільки те, що статистикою обліковано. А скільки на офшори виведено? 5 мільярдів доларів в рік.

Так от я стверджую, що 5 мільярдів, викрадених минулого року, мали направити у Пенсійний фонд. І це перекриває повністю борги Пенсійного фонду України і забезпечує зростання у два рази пенсій для кожного українця. І не раз перед виборами, як запланувала ця влада, а щомісячно протягом року. Це і є справедлива економіка, де з держави влада не викрадає, а платить пенсіонерам справедливі високі пенсії, які щомісячно індексуються відповідно до зростання цін.

Тобто заява Гройсмана, що пенсії будуть автоматично індексуватися раз на рік…

Тут, як мінімум, два рази збрехав прем’єр. Автоматично чи раз на рік?

Індексація пенсій має відбуватися щомісячно відповідно до зростання цін. І уряд має займатися тим, щоб стримувати ціни, а краще – знижувати на базові продукти харчування, на ліки, на енергоносії. Так працюють європейські держави, європейські уряди. Знижувати ціни за рахунок збільшення виробництва, зменшення оподаткування для підприємств, промисловості, для ключових галузей економіки. Ось у чому головний секрет того, щоб в країні не за рахунок людей розраховувалася влада за свої економічні прорахунки і бездіяльність, а щоб працююча економіка справді забезпечувала високі стандарти пенсій, зарплат та соціальних виплат.

і