І головне – за кого віддати голоси? — Олександр Положинський

мах

Лишився робочий тиждень до голосування за нового чи оновленого Президента України, а я й досі не визначився з вибором. Ті мої друзі, які давно і впевнено готові голосувати за Петра Порошенка, вважають таку мою невизначеність безвідповідальною, разом з тим, покладаючи саме на мене відповідальність за те, що Президентом може стати інший кандидат.

Я з цим категорично не згоден. Я не голосував за Порошенка на минулих виборах і не я винен, що діючий Президент за 5 років не спромігся переконати мене змінити своє ставлення до нього. Натомість, він зміг розгубити значну частину довіри тих людей, які за нього голосували. То в чому винен я?!

Якщо ще в перші роки діяльності Президента я інколи пробував його публічно критикувати, коли бачив, що є за що, то після масових нападів на мене з боку його прихильників майже припинив це робити. Не допомогло.
Я цілком припускаю, що не володію всією інформацією, а те, що знаю, сприймаю якось викривлено через упередженість. Але ж я маю певну і категоричну упередженість до багатьох інших кандидатів та кандидаток, то чому в одних випадках це має бути гіршим фактором, ніж в інших? Я пробував з‘ясовувати щось для себе ведучи дискусії з прихильниками Порошенка. Та, на жаль, їхні аргументи, в більшості випадків, були більше схожі на пропагандистські лозунги маніпулятивного характеру, ніж на вагомі й незаперечні факти.

Разом з тим, агресія, зневага, спроби образити мене і майже обов‘язкове бажання знати, за кого ж я сам голосував – буду голосувати, переконало мене, що не варто вести таких дискусій. Безплідні вони. Але розділяють людей, які багато в чому є однодумцями – принаймні, в ключових моментах.
Неодноразово зустрічав інформацію, що значна частина активних виборців, так само, як і я, ще не визначилися із вибором. За різними оцінками, які мені зустрічалися, це десь 20-30%. І це значна сила, скажу я вам!

Якщо вірити опитуванням і прогнозам, якби всі ці люди якимось чином – за рахунок високого рівня самоорганізації та комунікування або випадково – проголосували за когось із лідерів чи лідерок рейтингів, то це майже золотий квиток у другій тур.
От саме за цих людей, як мені здається, і ведеться зараз головний бій виборчих штабів. А ви як вважаєте?

І чи є в нас шанс об‘єднатися? І якщо є – то яким чином? І головне – за кого віддати голоси?
Прохання долучатися до обговорення лише тим, хто ще дійсно не визначився.
Ваші думки, як і ваш голос, важливі.

Олександр Положинський

і