Адже, хочеться всього і відразу. Як в Європі…

мах

Національна музична академія впевнено повертається на світовий рівень. Заклад звучить, має міжнародний резонанс.

Хоча, новій управлінській команді, що прийняла Академію після виборів ректора, доводиться долати ганебні труднощі, яких, в принципі, бути не повинно.

-Маємо аварійний гуртожиток. І говоримо про це чесно та відкрито. На жаль, не можемо оперативно подолати всі недоліки, але приховувати цю проблему не збираємося! – заявив ректор Національної музичної академії України ім.П.Чайковського Максим Тимошенко. – Проблеми варто вирішувати, а не приховувати!

У жовтні 2018 року, вже обраний, але ще не затверджений ректор НМАУ Максим Тимошенко, отримав запрошення від студентів відвідати гуртожиток Академії. Фактично, це був виклик новому керівнику. І він був прийнятий.

Вирішили діяти максимально гласно. Запросили пресу. Студентський актив. Подивилися на гнилі труби, грибок, занедбані репетиційні кімнати, послухали технічний персонал…

Колишнє керівництво гуртожиток просто “не помічало”…

Разом з студентами склали список недоліків, які варто подолати. Окреслили глобальні завдання, що вимагають значних капіталовкладень, дозволів, тендерів та оперативні.

Ректор створив робочі групи, дав відповідні доручення. Підібрали нового коменданта гуртожитка. Навели елементарний порядок.

Є перші результати.

Зрозуміло, можна самозаспокоїтися, обкластися звітами і статистикою. Однак, це не в стилі Максима Тимошенка.

Керівники Академії знову приїздять до гуртожитка. Все оглядають, спілкуються з студентами, технічним персоналом, все жорстко контролюють. Знову таки, у присутності преси.

Приємно, що ні студенти, ні співробітники не бояться говорити про проблемні моменти. Командна гра. Всі все розуміють, ніхто дива не чекає, є реальні виклики і колективно думають, як їх подолати. Можливо, це головне?!

Під час зустрічі згадали про Протокол про наміри, який уклали в жовтні. Виявляється, він на контролі Ректорату! Побажання студентів враховуються і виконуються!

Публікуємо!

Протокол

Зборів студентів та аспірантів Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, проживаючих у гуртожитку.

30.10.2018 року о 18.00                                                  вул.МаршалаТимошенка 2 К.

Присутні студенти та аспіранти НМАУ ,ректор НМАУ – М.О.Тимошенко.

Порядок денний:

  1. Розробка Плану дій,щодо забезпечення гідних умов проживання студентів та аспірантів у гуртожитку.
  2. Різне.

Після обговорення проблематики умов проживання студентів та аспірантів НМАУ у гуртожитку, Зборами студентів та аспірантів одноголосно було ухвалено План першочергових та подальших дій, щодо забезпечення гідних умов проживання студентів та аспірантів у гуртожитку у наступному викладі:

План дій,щодо забезпечення гідних умов проживання студентів та аспірантів у гуртожитку.

  1. Налагодити безперешкодний доступ проживаючих студентів та аспірантів до приміщень-репетиторіїв для занять з самопідготовки. Складання зручного графіку роботи таких приміщень.
  2. Відновлення роботи кафе-їдальні у приміщенні гуртожитку.Питання знято студентами з розгляду!!!
  3. Перегляд умов договору з інтернет-провайдером, якій обслуговує гуртожиток.(зміна умов користування та обслуговування)
  4. Зміна графіку роботи гуртожитку. (щодо подовження режиму роботи )
  5. Питання,щодо роботи ліфтів (розгляд можливостей, щодо запуску кожного ліфту на всі поверхи).
  6. Розглянути питання щодо професійної кваліфікації роботи слюсара,сантехніка та електрика,які працюють у гуртожитку.
  7. Розглянути питання щодо можливості перегляду Договору на проживання. Питання опрацьовується юридичним відділом

8.Розглянути питання щодо встановлення граничної кількості проживання студентів та аспірантів в одній кімнаті.

  1. Провести аудит з наявності на складі гуртожитку меблів (шафи,ліжка,тумби і т.і.) та вирішити питання щодо забезпечення ними проживаючих студентів та аспірантів за потребою.
  2. Вирішити питання щодо повернення у користування проживаючих пральних машин.
  3. Розглянути питання щодо можливості відкриття у гуртожитку пральні.
  4. Розглянути питання щодо можливості встановлення відеокамер спостереження на поверхах ( для запобігання випадків крадіжок власних речей з блоків та кімнат проживаючих)
  5. Провести аудит щодо наявності витратних матеріалів для заміни,а саме : лампочок,кранів,електрокомфорок, і т.і. Посприяти у вирішенні питання щодо їх наявності на складі гуртожитку у майбутньому.
  6. Вирішити питання щодо безперебійного водопостачання гуртожитку.
  7. Провести заміну вікон.
  8. Провести заміну батарей.
  9. Провести ремонт душових з заміною піддонів та встановлення нового сантехнічного обладнання.
  10. Розглянути питання щодо можливості переведення центрального опалення гуртожитку на потужності власної котельної. (вияснити питання з наявності заземлення)
  11. Розглянути питання щодо проведення дезінфекції у гуртожитку за допомогою професійних служб.(боротьба з тарганами).Питання погоджено -термін виконання липень-серпень 2019
  12. Розглянути питання щодо заміни (утеплення) дверей через секційні переходи .
  13. Вирішити питання щодо студентських квитків. (питання вартості та сплати коштів за їх виготовлення)

 

Додаток 1 (підписи студентів та аспірантів,присутніх на загальних Зборах) додаються на 2 аркушах.

Чесно кажучи, писати подібні матеріали складно.

Занадто великий клубок проблем. Багаторічний занепад. Адже, хочеться всього і відразу. Як в Європі. А доводиться вислуховувати подяки студенток за те, що завдяки особистим зусиллям ректора, нарешті, в гуртожитку… увімкнули гарячу воду…

ХХІ століття, європейська столиця, елітний вуз. І така подяка…

От я не знаю, як на це реагувати? А такі реалії…

Нещодавно НМАУ відвідав легендарний співак Пласідо Домінго. На особисте запрошення ректора Максима Тимошенка. Що є безсумнівним визнанням колективу Академії. Відкрию секрет – очікуються ще візити зірок світового рівня…

Академія уклала неймовірні угоди з Китаєм. Маємо безсумнівні міжнародні досягнення.

…Потекли гнилі труби опалення. Затопило дві аудиторії. Ректору довелося терміново домовлятися з бізнесменами про терміновий благодійний ремонт…

В оновлених аудиторіях вже вчаться студенти, звучать 5 розкішних роялей, віртуозно кудись вивезених “папєрєднікамі”, і повернутих командою Тимошенка…

Їх не треба хвалити. Їх варто підтримати…

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

 

і