Офіційна заява кандидата в президенти України ІГОРЯ СМЕШКА

мах

Офіційна заява кандидата в президенти України
ІГОРЯ СМЕШКА

Дорогі мої Друзі! Дорогі Виборці, Волонтери, Співвітчизники! Від усього серця вдячний за Вашу підтримку і незламну віру у світле майбутнє могутньої, економічно процвітаючої та демократичної України!

Ми уже здобули НАШУ ПЕРШУ СПІЛЬНУ ПЕРЕМОГУ!

По-перше, ми зламали супротив олігархів та їх ЗМІ, зламали лукаві твердження замовних політологів і соціологів про «непрохідні рейтинги». Ми довели, що українці не менш мудрий народ, ніж інші європейські народи із сталими демократичними традиціями. Що українці також вміють голосувати на праймеріз серцем і розумом, і тим самим відкривати двері і запускати соціальні ліфти у велику політику новим професійним і моральним силам. Тепер це стало реальністю політичного життя і політичної культури України. Саме цей новий політичний досвід назавжди ввійде в історію і в новітню політичну практику України. Без цього було б просто неможливо розірвати старе замкнуте коло корумпованої, кланово-олігархічної і псевдополітичної «еліти» при владі, яка править Україною усі ці роки.

По-друге, майже один мільйон двісті тисяч виборців (більше 6% загального числа голосів), які проголосували за нашу програму – це реальна основа для першої політичної партії, заснованої на ідеології консервативної демократії, яка неодмінно увійде у Верховну Раду на наступних парламентських виборах. Вона ж, через вибори у місцеві органи влади, стане основою для завершення процесу справжньої децентралізації і передачі реальних конституційних владних повноважень місцевим територіальним громадам.

В мене немає сумнівів: ми здатні збільшити нашу підтримку в рази та зможемо реально претендувати на найбільшу парламентську політичну фракцію у Верховній Раді нового скликання. Підставою для подібного оптимізму є те, що, на відміну від інших партій, у нас є власна ідеологія і стратегія повернення керованості державі, реформування політичної системи, зміни моделі економіки, справжньої децентралізації і відновлення верховенства права та прямої дії Конституції в Україні.

За неповних два місяці передвиборчої кампанії, із бюджетом 1,8 млн грн (що ви самі, мої дорогі Виборці і Волонтери, зібрали за цей час), по критерію «час – вкладені кошти – кількість голосів» ми уже побили не тільки українські політичні рекорди, але й стали новою міжнародною політичною сенсацією. Ми перемогли не багатомільйонною рекламою на телебаченні і на білбордах (коли деякі кандидати декларували «чесність» і, одночасно, реально співпрацювали із олігархами), а саме власними силами, відвертістю, вірою і щиристю.

По-третє, ми нікому і нічим не зобов’язані нашим успіхом: ані чинній владі, ані нинішнім її псевдодемократичним «опозіціонерам». Наш успіх і надалі буде базуватися лише на власних ресурсах, важкій праці і зусиллях, на силі нашої спільної віри та ідеології, а також на підтримці критично мислячої, досвідченої і освіченої частини нашого суспільства із боротьбою за неухильне зростання в ньому середнього класу.

Ми нікого із колег по виборам не атакували та будь – яку інформацію компрометуючого характеру не розповсюджували. Але. Жодна образа і брехня на нашу адресу під час цих виборів не залишиться поза увагою закону. Авторам публічних звинувачень і наклепницької інформації доведеться познайомитися з нашими адвокатами і вже в судах доводити свої «правдиві» тези.

Образу «технічним проектом влади» лишаємо на совісті тих політологів і журналістів, які вигадали та активно розповсюджували цю брехню. Оцінку їм як «незаангажованим фахівцям» дасть суспільство. Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка ми НЕ підтримували і НЕ збираємося підтримувати і у другому турі виборів президента. Вважаємо, що Петро Порошенко, який не виправдав надії мільйонів українців і зганьбив ідеали Майдану, має піти в історію. На жаль, не героєм.

Щодо численних запитань «як ви тепер розпорядитеся своєю електоральною підтримкою?». Відповідаю: Україною і моїми Співвітчизниками, виборцями і потенційними прихильниками ніколи НЕ торгував і торгувати НЕ буду. Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю, НІЯКИХ перемовин на ці теми НІ З КИМ не веду.

Моя мета лишається незмінною: велич України, верховенство права, високий професіоналізм в органах державного управління, реальна децентралізація, деолігархізація, демонополізація і деофшоризація України, подолання системної корупції влади, подолання бідності та всебічна соціальна підтримка найбільш незахищених верств населення. Міцна економіка і міцна армія як основа держави.

Ще раз наголошую, є щонайменше п’ять основних показників –лакмусових папірців для перевірки влади на ефективність – культура, освіта, охорона здоров’я, екологія та демографія. Якщо ці показники з року в рік покращуються, значить, влада не тільки професійна, але й патріотична. Не покращуються – влада антинародна, антиконституційна та, із високою імовірністю, тотально корумпована.

Передбачуючи ваше запитання стосовно пана Зеленського, відверто відповідаю: знаю лише талановитого актора Зеленського. Маю людську симпатію до його таланту. Політика, державника, фахівця в системних державних органах управління Зеленського не знаю. Тому ще раз нагадую старе добре англійське правило голосування при демократії: «На перших виборах голосуй серцем і розумом, а на вирішальному етапі виборів – по обставинам. За найменше зло проти вашої батьківщині і вашої сім’ї».

Ваше голосування, дорогі мої виборці, вже запустило серйозні зміни в політичній системі парламентсько-президентської республіки. Будь-хто з двох лишився кандидатів в президенти не зможе повноцінно правити без підтримки з боку Верховною Ради та прийняття закону «Про імпічмент».

Стиль правління одного кандидата нам уже відомий. Щодо стилю іншого кандидата – наразі це загадка для усіх не тільки в Україні. Отже, якщо не трапиться дива з перевтіленням:

– у першому випадку бізнесмена на державника

– у другому випадку актора в реального виконавця плану, стратегії, задумок, вже сформульованими і написаними кращими державниками і фахівцями, які ще лишились в Україні

…крах цих двох не безталанних особистостей неминучий. Як і позачергові президентські вибори невдовзі після парламентських.

Дорогі мої Друзі, у нас все тільки починається.

Свято вірю в нашу з вами Перемогу, повернення наших земель та історичну місію спасіння не тільки рідної України, але й, можливо згодом, захворілої Європи.

Ми обов`язково переможемо. Наша Перемога в силі нашої Віри та щирої Любові до Батьківщини. Україна не заслуговує на існуючу олігархічно — кланову азійсько-авторитарну систему державного урядування. Ми прийшли, щоб насправді реформувати нашу державу. За рахунок індустріально – агарної та інноваційної моделі економіки, економічного зростання, відновлення верховенства права, зміцнення обороноздатності і соціальної справедливості, покращення рівня життя людей — ми повернемо довіру до влади і гордість за нашу країну.

Ми об’єднаємо навколо себе найкращі інтелектуальні і патріотичні сили нашого народу і перетворимо рідну Україну у провідну та процвітаючу країну Європи! Силу і Честь якої, уже ніхто і ніколи не буде випробувати на міць і ставити їх під сумнів.

Ігор Смешко

і