Квітне фейкове поле «русского міра»

мах

Навесні все в природі оживає і квітне, і за цим принципом працює і ворожа до України московська пропаганда. Їхня «русская весна» триває вже п’ять років. Десятки пропагандистських сайтів Кремля  щодня утюжать мізки українців.

Деякі сайти в мережі маскуються під українські, але деякі цього не роблять виставляючи на показ своє  «ru», як уцьому випадку.

https://riafan.ru/amp/1149352-donbasssegodnyagenshtabprodaetoruzhieigilvsustrelyayutposvoimnovayapobedashtabaoos

Нібито звичайна «сводка подій» початку весни, але цікава вона тим, що розповідає про «події» з Кіровоградщини. Виявляється, що Богданівка, що\яка поруч з Кропивницьким є постачальником зброї для  бойовиків ІДіЛ. Розписали  «за даними розвідки ДНР» все вздовж і поперек. Тільки ще невідомо, а чи всі герої подій  читали про себе. А там і назви озброєнь, і імена і посади і номера частин. А як це перевірити, якщо ти пересічний громадянин , а не шпигун, російський чи навіть гондураський?

Читається як детектив, але чомусь немає конкретики про те куди везли, як відправляли, скільки грошей розклали і по яким кишеням. І це пишеться про сотні тон вантажу, а не про голку в сіні, яку можна легко сховати.

Квітне фейкове поле «русского міра» і цієї весни. Інші сюжети не кращі за богданівський.   Все «висосане з забруденого пальця». Одразу відчувається рука ніби совкової газети «Красная звезда», де всі на підбір журналісти не один рік навчалися писати у вищих школах КДБ. А скільки такої ледве впізнаваної брехні витає в мережі Інтернет .  Так і будуть пронизані кулями ворожої пропаганди та стануть просто решетом. яскраві приклади ненаукової фантастики в часи гібридної війни проти України невипадкові і зустрічаються, на жаль, частіше звичайного. Здається, що через певний час наші голови наскрізь. Тож наше психічне і загальне здоров’я, у прямому сенсі, залежить від нашої розважливості та імунітету на московську брехню.

і