Досягнення музейної науки: сексуальні збочення, фехтування дрючками

мах

Досягнення музейної науки: сексуальні збочення, фехтування дрючками та інтерактивні касові апарати. Дно прачечної

матеріали до звіту Міністра культури України

В ефірі пролунали наміри міністрів напередодні відставки надати звіти про пророблену ними роботу. Не знаю, як там інші, а міністерством культури пророблена велика робота.

Провалені міністерські реформи, бездарно витрачено купу грошей. Втрачено черговий шанс.

Кадрова політика… про кадрову політику дуже живописно говорить пост директорки національного музею архітектури та побуту України у Пирогові Оксани Старак-Повякель.

До речі, нещодавно цю особу було обрано на дивному конкурсі за головування директорки Софії Київської Нелі Куковальської, а потім ще й нагороджено  званням Заслуженого працівника культури. І перше, і друге викликають, як мінімум, подив. А ще цікаво було б почути думку антикорупційних органів. За що такі почесті людині, яка пару років працює в музейній галузі і за своєю кваліфікацією не мала права бути ні призначеною гендиректоркою, ані отримати почесне звання?!

Пане Міністр Нищук! Ви продаєте посади і звання, чи просто роздаєте їх своїм друзякам? І перше, і друге називається корупцією. Ви і Ваша «команда» повинні не звітуватись, а давати покази. Розвал галузі, корупція, погодження незаконної забудови історичних ареалів. Наш красень-міністр, коли їздить за кордон, не цікавиться, чому там керівниками національних музеїв призначають осіб, які мають ім’я в музейній галузі? Ці люди мають міжнародний авторитет, а разом з ними мають авторитет і очолювані ними заклади. А у нас? Історичний, Лавра, скансен… Хтось з науковців в світі чув про Сосновських-Повякелів?  Який у них індекс Гірша? Чи вони взагалі знають, де його шукати? Ці керівники знамениті іншим – масовими незаконними звільненнями, переслідуванням профспілок, фінансовими порушеннями. В нормальному світі після цього йде звільнення, слідство, суд… В прачечній Міністерстві культури за таке – нагороджують медалями і званнями. Европа, кажете? Не смішіть мої смішні місця!

Тож якщо керівник не проводить наукових конференцій, провалив всі фестивалі та виставки, позвільняв купу спеціалістів – то чим він займається? А коли барині сумно, вона придумує собі розваги – вирубує ліс, труїть собак, друкує фальшиві чеки-квитки, або – ось – ще – цькує працівників. Почитайте пост пані Повякель – і вам відразу стане зрозуміла вся глибина наукових та світоглядних здобутків колективу під керівництвом «заслуженої».

Звернення до музейників-керівників-державних-закладів (очевидно, комунальні музеї не дотягують). Якийсь працівник, пише пані Повякель (вочевидь, той, якого вона нещодавно призначила заввіділом), бігає по музею з дрючком та обіцяє переламати ребра. Тема не розкрита: який дрючок? Довжина, товщина, матеріал? Далі – цікавинка: (погрожує) дівчатам задовольнити їхні потреби! Де ж тут погроза?! Дайте в студію телефончик дівчаткам! Наступне дійство – герой ховається півтори години в туалеті від безпосереднього керівника. То що – безпосередній керівник півтори години чатує під дверима туалету?! Непильна ж у нього робота! Може, він теж хотів в туалет і півтори години терпів? Як для наукової роботи забагато недопрацювань. Прізвище керівника, місткість туалету, автентичність дрючка… Поспішив пан Міністр, кавалер ордену  зі званням заслуженої? Сильний науковий доробок пані Повякель та очолюваного нею колективу! В одному дописі відразу видно дружне життя колективу під мудрим керівництвомО. Повякель! Шкода, що Міністерство поки що не торгує вченими ступенями ! Уявляю, скільки б кандидатів та докторів наплодило!

Пане Міністр! Сміливо долучайте до звіту напрацювання пані Повякель. Ця аферистка – цілком Ваша «заслуга». Призначення, сфальсифікований конкурс, незаконне звання, відмиті гроші. Ви повинні розділити «славу» і відповідальність за все. Пише -https://enigma.ua/articles/dosyagnennya-muzeynoi-nauki-seksualni-zbochennya-fekhtuvannya-dryuchkami-ta-interaktivni-kasovi-aparati-dno-prachechnoi

І – ще: Діяльність та бездіяльність Міністерства культури, що призвела до злочинних наслідків – величезне розчарування майданівської спільноти, яка сприймала Нищука, як останнього «майданівського» міністра. Знаєте, пане Міністр, злазьте вже з крісла та йдіть собі з Богом! Якщо є крапля сумління, приберіть за собою тих, що «наробили».

Вадим Логвінов.

і