Чи сяде до буцегарні Петро Порошенко?

мах

Одразу після того, як Петро Порошенко позбувся посади президента, проти нього почали відкривати кримінальні справи

За великим рахунком, цей процес вигідний і Зеленському, і Порошенку. Швидше за все, руками колишнього заступника голови АП команда нового глави держави має намір грати на знищення Порошенка і його партії як парламентської опозиції.

Важливо розуміти, що будуть заяви не тільки Портнова і Шуфрича, а й того ж Онищенка, який також збирається повернутися. А він і його плівки — більш небезпечне джерело компромату. Схоже, вже утворилася черга людей, зацікавлених в кримінальному переслідуванні екс-президента.

Зеленський в цій ситуації вибрав зручну позицію «над сутичкою». Він ніби ні при чому, в розслідування не втручається.

Зрозуміло, що новини щодо тих чи інших звинуваченнях проти Порошенка негативним фоном впливають на його парламентську кампанію. Зауважте, що сам Порошенко голосно коментує звинувачення щодо «державної зради». Такі звинувачення йому на руку, тут він впевнено себе почуває, особливо після недавнього рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

А ось економічна складова звинувачень йому дуже незручна. Там, схоже, є що пред’явити. І щодо махінацій на енергоринку, і щодо інших справ. І тут Зеленський і його команда знайшли ахіллесову п’яту попередників.

Портнов з його звинуваченнями, як мені здається, діє як димова завіса. Такий собі білий шум. Порошенку нав’язали модель поведінки, ніби можливий реванш проросійських сил. У цьому сенсі заяви щодо розслідувань справ стосовно подій на Майдані, морського інциденту, конфлікту на Донбасі виступають подразниками суспільства. І відтягують на себе увагу. А поки одні гравці відтягують на себе увагу, інші будуть бити саме по болісних для Порошенка епізодах,які можуть бути пов’язані з економічними злочинами. Цілями, можливо, оберуть найближче оточення Порошенка. А вже через них можуть дістатися і до самого екс-президента.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1211 Articles
співголова ГІ "Права Справа"