Хто на Уповноваженого із захисту державної мови

мах

Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» передбачено подання Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини до Кабінету Міністрів України кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови (частина друга статті 50).

З метою забезпечення відкритості та неупередженості при визначенні такої кандидатури в Секретаріаті Уповноваженого відкрито конкурс для подання заяв від претендентів на вказану посаду для подальшого відбору та внесення пропозиції до Кабінету Міністрів України.

Вимоги до кандидатури кандидатів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови містяться у статті 50 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Заяви та інші документи, передбачені Порядком про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини до Кабінету Міністрів України, затвердженим наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 08.08.2019 року № 75.15/2019, для участі у конкурсі мають бути надіслані рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) або подані до Секретаріату Уповноваженого (вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008) з позначенням на конверті «На конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови».

Документи, подані в інший спосіб (електронною поштою тощо) не приймаються.

Документи приймаються до 24 години 30 серпня 2019 року (включно).

Конкурс відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00, кабінет 403, вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008.

За додатковою  інформацією звертатися за тел. (044)253-79-72 або пишіть на e-mail: Hnapovskiy@ombudsman.gov.ua (Гнаповський Андрій Олександрович).

Наказ про конкурс

Положення про конкурс

і