Порушення перемир’я на Донбасі-це спланована провокація Кремля

мах

Порушення перемир’я бойовиками, ескалація напруженості на Донбасі – сплановано і прогнозовано. Путін хоче перевірити президента Зеленського, наскільки жорсткою буде його реакція.

Це дзеркальна відповідь Кремля. Ескалація напруженості відбулася після заяв представників «Слуги народу» про те, що Україна ніколи не погодиться на зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу. Що президент Зеленський не піде на такий крок.

Нагадаю, 6 серпня бойовики обстріляли позиції українських захисників в районі населеного пункту Павлопіль (Донецька область), в результаті чого загинули чотири військовослужбовці Четверо українських воїнів загинули на Донбасі через обстріли бойовиків. Вогонь окупанти вели з напрямку населеного пункту Українське, застосувавши при цьому ручний протитанковий гранатомет.

Водночас акцентую увагу на тому, що для загострення військового напруження не випадково вибраний саме маріупольський напрямок.

Показово, що для обстрілів проросійські терористи обрали маріупольський напрямок. І це не ексцес виконавця, на що окупаційна влада спробує все списати. Чітко продуманий сценарій. Росія знову включила так звані терези. З одного боку, – перемир’я в «ЛНР» – у Станиці Луганській бойовики дотримуються умовного припинення вогню. З іншого, – ескалація з боку «ДНР», з якими домовленостей ніби немає.

Кремль показав, що попри мирні ініціативи України його не цікавлять окремі окуповані території Донбасу. Росії потрібна вся Україна. У цьому сенс цієї провокації на Донбасі. Показати країнам Заходу, що Росія розглядає Україну, як зону свого військово-політичного впливу. Що лише за умов реалізації московського сценарію – внесення змін до Конституції України і надання ОРДЛО особливого статусу – можливе припинення вогню.

Путін влаштовує тест для Зеленського, здатність тримати удар. Такий собі виклик. Наскільки жорсткою буде відповідь президента України. Якщо Україна піде на конкретні кроки, то на певний час буде припинення вогню.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"