«СУЧАСНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ СИМВОЛІЗМ ТА М. ВРУБЕЛЬ»

мах

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ «КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ»

                                                               До 100-річчя музею                                                             

«ДІАЛОГ ЧЕРЕЗ СТОЛІТТЯ»                                                                     

   презентує виставку

«СУЧАСНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ СИМВОЛІЗМ ТА М. ВРУБЕЛЬ»

В експозиції музею вперше будуть представлені твори Михайла Врубеля разом із роботами сучасних українських митців: Петра Бевзи, Андрія Блудова, Олега Денисенко, Романа Романишина, Володимира Бахтова, Тетяни Бахтової, Миколи Журавля, Андрія Цоя, Олексія Малих, Олексія Анда, Дмитра Грека, Петра Антипа, Єгора Зігури, Олексія Владімірова, Анатолія Фурлета, Юрія Вакуленка, Олександра Яновича, Марини Афанасьєвої.

Понад 50 творів живопису, графіки та скульптури – спроба створити простір спілкування між митцями різних епох, яких об’єднує прагнення до створення не буквальних, проте багатозначних і утаємничених символічних образів. Врубелівський образ Демона, який вперше народжується саме за часів «київського періоду», містико-символічні мотиви «Надгробного плачу», «Богоматері-Оранти» та інших творів митця, вперше зустрінуться в експозиційному просторі музею із художніми роботами сучасників задля  міжчасового діалогу, що виявляє споконвічні інтенції художників до актуалізації мови символів.

Виставковий проект поєднує як твори М.Врубеля, що знаходяться у постійній експозиції на другому поверсі музею, так і роботи, надані з фондів, що будуть експоновані у залах першого поверху в просторі мистецького «діалогу» з сучасністю.

Відкриття виставки 2 жовтня о 18.30  за адресою: Національний музей «Київська картинна галерея», вул. Терещенківська, 9.                           

Режим роботи музею

Понеділок та четвер – вихідні

Решта днів – 10.00-18.00 (каса до 17.00).

тел. (044) 299-70-80

pr.rumuseum@gmail.com

http://www.knag.museum

https://www.facebook.com/knag.museum/

і