Іван Каралюс та Олександр Корнієвський уже третій місяць у неволі

мах

“Чиста робота” СБУ

У справі журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман – замовник убивства, а в справі добровольців Каралюса та Корнієвського Борис Герман – свідок обвинувачення з боку СБУ.

Довго чекав незаконно ув’язнений Іван Каралюс-“Шукач”, доброволець батальйону “Айдар”, багаторазово відкладеного, перенесеного, перерваного судового “спектаклю” Апеляційного суду Одеської області.

І от цей день настав. Здавалося, що за більш ніж місяць вказана колегія суддів детально розгляне та виправить усі “помилки” донецького судді Приморського райсуду м. Одеси В. М. Попревича від 8 червня 2018 р. про продовження утримання під вартою на 60 діб Івана Каралюса, інваліда з дитинства з 1998 року.

З маленького села Жидачівського району Львівської області Іван з перших днів на останні копійки рушив на Майдан 2014 року. Вдома залишив самотнього батька, також інваліда. Але національна свідомість та бажання відстоювати справедливість перемогла складні родинні обставини.

Майдан для Івана Каралюса закінчився пораненням біля Михайлівського Золотоверхого собору в м. Києві.

Поранення в Києві не зупинило хлопця. У пекельному липні 2014 р., в перших рядах добровольців “Айдару”, просто з Майдану, рушив Іван на оборону Луганська. І тут не оминула його куля московських найманців…

І от 12 липня 2018 р. “гуманні” судді Апеляційного суду Одеської області не побачили пом’якшувальних обставин для зміни запобіжного заходу: ні інвалідності з дитинства, ні поранення на Майдані, ні поранення в АТО, ні бойових нагород, ні самотнього батька-інваліда, який залишився без догляду. Судді не взяли до уваги й зобов’язання про взяття на поруки Івана Каралюса народним депутатом України Ігорем Олександровичем Лапіним, який знав його ще з літа 2014 р., коли разом воювали в “Айдарі”.

За що ж суд продовжив інвалідові з дитинства найжорсткіший запобіжний захід?

А тому, що для СБУ головним аргументом є наклеп агента ФСБ Бориса Германа, який тривалий час строчив доноси на добровольців до СБУ і надавав “свідчення” проти добровольців “Айдару” Івана Каралюса та Олександра Корнієвського.

Ось як працює СБУ: у справі журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман – замовник убивства, а в справі добровольців Каралюса та Корнієвського Б. Л. Герман – свідок обвинувачення з боку СБУ. І це називається чистою роботою?

Захисники незалежної України Іван Каралюс та Олександр Корнієвський уже третій місяць у неволі. А їхні кати почувають себе цілком комфортно.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

 

і