Ілля Кива – скандальний полковник на побігеньках

мах

Ця стаття про соціопата, справжнього постійного клієнта психоневрологічних диспансерів, засудженого хабарника і авантюриста – Іллю Киву.

Ілля Кива – скандальний полковник на побігеньках

Кажуть Арсену Авакову фантастично не везе у кадровій політиці. Втім, це твердження, з яким можна посперечатися, якщо врахувати віднайдений ним талант народного депутата і ВІП-агітатора Антона Геращенка.

Однак, окремі негативні персонажі, яких він підняв на сходинки політичного Олімпу після Євромайдану, переважують усі його позитивні здобутки. І мова навіть не про лицемірство Семена Семенченка, який ще недавно мав судимість та інше прізвище Костя Грішин, – зрештою він пристав до берегів “Самопомочі”. Ця стаття про соціопата, справжнього постійного клієнта психоневрологічних диспансерів, засудженого хабарника і авантюриста – Іллю Киву.

Знайомство почнемо з позитиву, щоб зберегти об’єктивність. На відміну від Семена Семенченка Ілля Кива прізвища ніколи не змінював і на Євромайдані справді був. Він неодноразово брав участь у сутичках із міліцією і, кажуть, лише дивом залишився непораненим та живим.

Тоді, у перші найбільш важкі післяреволюційні дні, коли правоохоронні органи практично були некерованими, а на центральній площі Києва залишалася величезна маса агресивних і обізлених масовими розстрілами людей, рішення створити добровольчі формування для захисту Донбасу було надзвичайно вдалим. Відбувався цей процес не тільки в Києві. Так, у Полтаві Кива організував добровольчу роту “Мирний” і почав свій шлях у сучасну політику.

Але насправді, не можна сказати, що в політиці він був чужим. Народившись у Полтаві, закінчивши гірничий технікум і не закінчивши педінститут, наш Кива так і не потрапив до армії. Причина – постійні психічні розлади та регулярне лікування у Полтавському та інших психдиспансерах.

Наразі невідомо, де він познайомився з Равилем Сафіулліним. Відомий депутат-регіонал і знайомий Ріната Ахметова один час був навіть міністром молоді і спорту. Саме він помітив активного і агресивного Іллю Киву і почав його просувати на інженерні посади в господарстві залізниці Донецького регіону. Втім, приступи хвороби давалися взнаки і через скандальну поведінку між протеже і його патроном виник конфлікт, після якого вони розійшлись.

З 2010 року майбутній революціонер торував свій життєвий шлях завдяки Юрі Єнакіївському (Іванющенку). Кажуть, за його сприяння Киву призначили заступником начальника відділу ремонту і будівництва великої кільцевої дороги Служби автомобільних доріг у Київській області Укравтодору. Тієї самої, що так і не була збудована, хоч гроші виділялися і земельні ділянки також.

Це був справжній “золотий вік” Киви. Він підписував дозволи на заправки й придорожні кафе, купив собі наддорогий телефон “Vertu” і піжонське авто “Bentley”. Втім, що легко прийшло – так само і пішло, бо Bentley він невдовзі розбив у нетверезому стані.

За сприяння Іванющенка Іллю перекидають на малу батьківщину заступником начальника управління у справах захисту справ споживачів Полтавської області. Там він і попадається на хабарі. 24.12.2013 року, коли у Києві вже шумів Євромайдан, Киву засуджують до штрафу 10,2 тисяч гривень і забороняють обіймати державні посади на цілий рік.

Гуманність суду пояснюється впливовим регіональним захистом Юри Єнакієвського, втім сам Ілля Кива тримає ніс по вітру і невдовзі круто змінює захисників.

Тут самий раз описати його психологічний портрет. Якщо спостерігаючи Киву вам здається, що він не сповна розуму, – це ви даремно. Він не дебіл, не імбицил, але має стійкі психічні розлади.

12 серпня 2017 року нардеп С.Каплін опублікував скани документів про психічні захворювання Киви і заявив: “Требую по результатам проверки лишить его, как человека с острым расстройством личности по шизофреническом типа и инвалида 2 группы, погон и разрешений на оружие”.

Аргументуючи свою вимогу Каплін публікує квитанції зі швидких допомог, які приїжджали Кивою після епілептичних припадків у Києві та Полтаві.

За висновками Харківського інституту неврології, психіатрії та наркології НАМНУ від 09.07.2013р Ілля Кива: “Інвалід ІІ групи з психічного захворювання. Має розпад особистісної поведінки по… шизофреноїдо-подібному типу на фоні після-травматичної епілепсії з частими нападами до 4-6 разів на місяць”.

Втім, похмуре минуле шизофреніка і регіонала-хабарника Киви чудесним чином починає змінюватися після Євромайдану, коли Кива потрапляє в орбіту Арсена Авакова та контрольованого ним добровольчого руху.

Після знайомства з Дмитром Корчинським та Арсеном Аваковим Киву висунули на командира нового батальйону “Полтава”, до якого мала увійти сотня Іллі “Мирний”. Але у Киви було три проблеми, які не дозволяли йому це зробити:

1. Він перебував під судимістю, не мав права займати державні посади;

2. Він ніколи раніше не служив і не мав військового досвіду та звання;

3. До 2016 року був інвалідом II групи через психічну хворобу (власне, через це й не служив).

Всі три проблеми Кива ліквідував почергово.

12 серпня 2014 року Ілля Кива звернувся до суду з проханням виправдати його через “нововиявлені обставини”. Як виявилось, колишній працівник УБОЗ Горпинченко М.В. раптом згадав, що він не бачив факту передачі грошей у машині брату Киви Дмитру. Бачив лише брата Дмитра після того, а також і пакуночок з грішми біля нього.

Окрім того, Іллю Киву арештували о 5-годині дня без грошей, а сам хабар знайшли лише o 10-й годині…

Цього вистачило, щоб суд 20.08.2014: перекваліфікував статтю на легшу, штраф дещо підвищив – до 12 750 грн, але скасував заборону обіймати державні посади і повернув ранг держслужбовця. І головне: Ілля Кива внаслідок цієї перекваліфікації потрапив під амінстію згідно з Законом про амністію у 2014 році як майданівець та учасник АТО.

Таким чином, на сьогодні Ілля Кива офіційно вважається несудимим.

Вже через два тижня після реабілітуючого рішення суду Кива отримав звання майора міліції і очолив новостворений добровольчий батальйон “Полтава”.

Історія психічної хвороби Киви круто змінюється після 2016 року. Пізніші документи дивним чином свідчать: Ілля Кива практично здоровий, а всі попередні документи є сфальшованими росіянами і ДНР, щоб його очорнити.

Цікаво, що навіть у опублікованих І.Кивою документах на свою користь зустрічаються фрази: “Ознаки торпідності мислення (торпідність – загальмованість). Здатність до логічних операцій в умовах дефіциту часу нижча за середню”.

Ймовірно, у 2014-2016 роках Ілля Кива та його спільники серйозно підчистили негативні психіатричні документи щодо нього і виготовили нові, компліментарні.

Після звільнення з посади комбата “Полтавщини” на фоні протестів добробатівців, які не хотіли командира без військового досвіду, 10 грудня 2014 року Киву призначили заступником керівника ГУМВС Донецької області.

Тоді ж із Артемівська ексцентричний свіжеспечений міліціонер вперше з’являється в ефірі 112 телеканалу. Насправді, як розповідають його колеги, на Донеччині Кива намагався поставити під контроль потоки контрабанди, здружився з місцевим кримінальним авторитетом, власником ігрового бізнесу Володимиром Іваньковим (Вова Ушастий).

Чи через патологічну жадібність чи через психічні розлади (зараз сказати важко), але влітку 2015 року Киву знову звільнили після скандалу з керівником обласного ГУВС В’ячеславом Аброськіним.

За активного протегування згори Киву направили в МВС Херсонської області. Там він знову намагався кришувати контрабанду на блок-посту кримських татар під час блокади Криму.

“На самом деле, задача его была покричать на камеру, попиариться. А потом он думал, что поставит под контроль пропуск фур, но там оказались принципиальные ребята, которые ему быстро объяснили, что это не зона АТО”, – згадує один з учасників блокади Криму.

Саме там на чолі батальйону “Херсон” Ілля Кива напав на татар-блокувальників, намагаючись відновити ЛЕП до Криму, за що перед Ленуром Іслямовим потім вибачалася Хатія Деканоїдзе.

Зрештою, наприкінці 2015 року Кива став керівником Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції. Станом на квітень 2016 року І.Кива 6 разів уникав переатестації без причин. Очевидно, боявся не пройти через психічні проблеми. У березні 2016 року Кива повідомив про свою відмову проходити переатестацію в зв’язку з тим, що вбачає змову проти нього серед членів атестаційної комісії. Відставка з останньої державної посади Іллі Киви відбулася з ініціативи Хатії Деканоїдзе, яку остаточно дістали вчинки неврівноваженого підлеглого.

Хатія Деканоїдзе: “Я сама не приглашаю его на совещания. Я не вижу результатов его работы. Более того, у него нет доступа к секретной информации. От организованного этим офицером хаоса в департаменте страдает и дело, и люди, которые там работают. Подробностей больше не скажу, потому что боюсь скатиться в эмоции. Я надеюсь и почти уверена, что вскоре подчиненного с такой фамилией у меня не будет”.

У цій статті ми свідомо уникали нової “політичної” кар’єри Іллі Киви на чолі фейкової Соціалістичної партії. Описувати тут практично нічого, бо соціаліст з Киви ще гірший ніж поліцейський чи міліціонер, а реальну Соціалістичну партію очолює Сергій Каплін і Олександр Мороз

Лишається додати, що останнім часом Ілля віддалився і від Арсена Авакова, все більше наближуючись до Ігоря Коломойського, який стає головним замовником його послуг.-http://narodna.pravda.com.ua/politics/5b51e937e4632/

Липневий свавільний напад на Національне антикорупційне бюро України, який обурив не лише українську, але й світову громадськість, – черговий вияв активності цього психічно-неврівноваженого чоловіка й хабарника. Незважаючи на це, за 4 роки після Євромайдану Ілля Кива дивним чином і всупереч багатьом законам дослужився до звання полковника, обслуговуючи інтереси своїх патронів, перелітаючи з місця на місце зі скандалу в скандал.

і