Стратегічні аспекти співпраці з китайськими партнерами.

мах

 
За останні півроку,численні візити делегацій з Китайської Народної Республіки до Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського перейшли з розряду чогось неймовірного в закономірний результат досягнення успішних домовленостей між керівництвом академії на чолі з ректором-Максимом Тимошенко та китайськими партнерами.
Головною і важливою подією стало підписання додаткових угод між сторонами – партнерами щодо проекту будівництва на території КНР Міжнародної хеншуйської академії музики та мистецтв, керувати яким будуть обидва заклади. Сумісне керівництво.
Яку користь така співпраця принесе академії та нашій державі в цілому?
По перше, незважаючи на низьку оплату праці, викладати та працювати у Академії бажає велика кількість талановитих музикантів та педагогів.
Завдяки співпраці з Китаєм, ми зможемо рекомендувати найкращих викладачів на роботу у міжнародній академії.
По друге,кращі китайські студенти, які висловлять бажання навчатись у магістратурі, за результатами сумісного відбору зможуть навчатись у стінах нашої академії,та здобувати магістерську освіту.
А це кошти та надходження не тільки на рахунок академії але й суттєве надходження до бюджету нашої держави.
Також,згідно попередніх переговорів та домовленостей,наші китайські партнери виказали готовність допомогти у фінансуванні ремонту даху академії, оперної студії.
Ні для кого не секрет, що спец. фонд академії в більшій своїй частині наповнюється за рахунок плати за навчання іноземних студентів.
Зі спец. фонду виділяються кошти на преміювання викладачів та працівників , на різні необхідні закупівлі, а також оплату комунальних платежів за гуртожиток.
Загалом кожного місяця на потреби академії зі спец. фонду витрачається близько мільйону гривень.
Тому , співпраця з нашими китайськими партнерами є запорукою дружніх відносин та можливістю вирішення нагальних проблем академії без залучення коштів з держбюджету країни,яких завжди не вистачає на культуру.

і