ЧЕРГОВЕ МУЗЕЙНЕ ДИВО ВІД СОСНОВСЬКОЇ

мах

 

Генеральна директорка Національного музею історії України раптом вирішила зродити щось новаторське не лише у музейній справі, але й у профспілковому русі. Після численних нарад та тривалих знущань і шантажу із своїх «соратників» вдалося склеїти алфавітний список із кількох десятків співробітників музею на чолі з колишнім горе-адвокатом Віктора Януковича Іваном Ангеліним, які власноручно (!), як під копірку написали заяви на вступ до Первинної профспілкової організації НМІУ.

Так, до тої профспілки, яка подала кілька вимог на розірвання контракту з Т. Сосновською і яка у судах відстоює права співробітників музею на людську гідність. Профспілки, яка півтора роки пікетувала Мінкульт із вимогою відсторонення Сосновської та знову розпочала пікетування, щоб пришвидшити притягнення до відповідальності мародерів від культури.

Спочатку до голови профспілки зайшло декілька найпалкіших прибічників реформування профспілкового руху на чолі з уже згадуваним Ангеліним, які подали аж 47 заяв від інших прихильників «миру та єднання». Саме так вони пояснили раптове бажання вступити до профспілки, яку інакше як «деструктивною» ніхто не називав. Усі «борці за мир в музеї», мабуть спонтанно, були занесені до списку за алфавітом, названого «описом». Коли їм слушно зауважили, що відповідно до Закону України про професійні спілки вступ до профспілки справа вільного волевиявлення кожного співробітника, розпочався тривалий процес індивідуального прийому заяв зі з’ясуванням мотивів вступу. Довелося спостерігати надзвичайно жалюгідну картину – частина, ледь не зі сльозами на очах пояснювала, що їх змушували, хтось майже щиро розповідав, як також страждає у музеї від директорського свавілля. Були й такі, які аргументували підтримку Сосновської тим, що за попередників корупція та крадіжки були ще більшими. Усю жалюгідність цього явища можна оцінити у відео під матеріалом.

10 жовтня для розгляду головою ППО НМІУ було прийнято 27 заяв. На засіданні профкому було прийняте рішення, що, відповідно до Статуту Київської міської профспілки працівників культури, яким керується ППО НМІУ, кожна заява буде розглянута профкомом упродовж місяця, а про результати буде письмово повідомлено кожного заявника. Протокол засідання профкому був розданий під підпис усім претендентам на вступ до ППО НМІУ.-https://blogs.korrespondent.net/blog/2340/4148989/

Але на цьому дива у НМІУ, створені на замовлення генеральної директорки юридичною службою музею не припинились. Її представники пояснили юридично не підкованим «миротворцям», що подана заява на вступ до профспілки вже автоматично робить їх членами профспілки (????!!!!). Цікава позиція, пишеш заяву про вступ будь-куди і автоматично, в місці написання, вступаєш! Тут, вперше неочікувано стало шкода нашого «легітимного» президента в екзилі – з таким адвокатом шансів у нього не було.

Ці новоявлені члени та членкині зібрались на зібрання на чолі, звісно, із Т. Сосновською, і навіть когось обрали головою – правда не зрозуміло чого. Кандидатура допоки невідома – навряд чи це представник тракторної династії Ангеліних. Такі підставляють завжди інших. Тобто, враження таке, що директорка таки докерувалась. Чудово розуміючи, що дуже скоро доведеться відповідати, вимагає дій, аби не думати, що буде завтра. Добре фінансово підкріплені юридичні штатні одиниці влаштовують на замовлення якесь шоу, знову чудово розуміючи, що відповідальність, зокрема і кримінальна, за ці дії невідворотно настане. Щоправда, коли в кайданках поведуть це реформаторське чудо із комуняцьким духом, то ЖОДНОГО із них поруч не буде.

Патріоти НМІУ

і