Дуда запропонував українцям відсвяткувати 100-річчя спільної перемоги над російською армією

мах

 

Варшавська битва відбулася 13-25 серпня 1920 року. Тоді об’єднане польсько-українське військо розгромило 200-тисячну армію більшовиків.

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував українському колезі Володимиру Зеленському разом відзначити 100-річчя Варшавської битви, коли війська Юзефа Пілсудського і Симона Петлюри розбили 200-тисячну армію більшовиків у серпні 1920 року.

Про це польський лідер заявив під час спільного брифінгу в Освенцимі, де відбуваються урочистості з нагоди 75-річчя визволення концтабору Аушвіц-Біркенау.

 

«Я запропонував пану Зеленському спільно вшанувати пам’ять польських та українських солдатів, які разом у 1920 році боролися з більшовицькою навалою», – сказав Дуда.

Дуда відзначив прогрес у вирішенні історичних проблем, які заважали повноцінному відновленню стосунків з Україною.

 

Як відомо з історії, Варшавська битва відбулася 13-25 серпня 1920 року. Тоді об’єднане польсько-українське військо розгромило армію Радянської Росії, яка намагалась принести на своїх багнетах революцію у Німеччину та Францію. У результаті Польська республіка змогла відстояти свою незалежність, а Європа зуміла придушити комуністичні заколоти.

Нагадаємо, ми  повідомляли, що Рефат Чубаров запропонував відсвяткувати 450-ту річницю славної історичної дати – спалення Москви військами кримського хана.

і