Рекорди захворюваності, карантин та локдаун. Нова хвиля Covid поширюється у вакцинованій Європі, – CNBC

мах

Остання хвиля випадків Covid із подвоєною силою заполонила Європу, оскільки у низці країн спостерігається рекордна кількість інфікування за день. Деякі держави запроваджують часткові блокування та додаткові обмеження, повідомляє американський телеканал CNBC 18 листопада 2021 року.

За сьогодні Німеччина (70% вакцинованих) побила рекорд інфікування коронавірусом, зафіксувавши понад 65 тис. нових випадків хвороби. При цьому в країні до 25 листопада діє надзвичайний стан, який дозволив уряду посилити контроль над проблемами охорони здоров’я.

Читайте також: Німеччина стала світовим лідером за поширенням коронавірусу

Нова кількість випадків Covid становила 65 371, і це вперше з початку пандемії, коли Німеччина нарахувала понад 60 тис. заражених за один день. Голова агентства з інфекційних захворювань Інституту Роберта Коха Лотар Вілер сказав, що справжня кількість випадків може бути набагато вищою.

Заниження справжніх цифр збільшується. Випадків на день було у два чи три рази більше, ніж повідомлялося насправді. Ми у надзвичайній ситуації. Той, хто відмовляється це бачити, робить велику помилку“, – сказав Вілер.

У Нідерландах (76% вакц.) зареєстровано понад 20 тис. нових випадків коронавірусної інфекції. Також третій день поспіль встановлює рекорди із зараження COVID-19 Франція (76% вакц.), де кількість нових випадків перевищила 20 тис.

Читайте також:  В найменш вакцинованих країнах найменший рівень інфікувань коронавірусом

Бельгія (75% вакц.) посилила коронавірусні обмеження, зробивши роботу з дому обов’язковою чотири з п’яти днів на тиждень і посиливши вимоги до носіння масок.

Упродовж минулої доби в Австрії (68% вакц.) зафіксовано 14 416 випадків зараження коронавірусом, що є найбільшим таким показником у країні від початку пандемії.

У Словаччині, у зв’язку з загостренням епідемічної ситуації в країні та перевантаженістю лікарень у зв’язку з напливом хворих на COVID-19, уряд вирішив посилити коронавірусні обмеження.

Про нові обмеження для нещеплених оголосив уряд Греції (66% вакц.) після різкого збільшення кількості інфікованих коронавірусом в останні тижні.

Ірландія (77% вакц.) запроваджує комендантську годину в барах та ресторанах та розширює використання COVID-паспортів.

При цьому COVID-паспорти стають нормою у всій Європі. Громадські місця – від барів та кінотеатрів до різдвяних ярмарків – стають ізольованими, з доступом, наданим вакцинованим людям, але обмеженим для невакцинованих, наголошує видання.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що за останній тиждень смертність від коронавірусу в Європі зросла на 5%. Це зробило її єдиним регіоном у світі, де побільшало смертей від COVID-19.

і