У Росії почали погрожувати Естонії після “призначення” ФСБ вбивцею Дугіної українки Вовк

мах

У Росії почали погрожувати Естонії після 'призначення' ФСБ вбивцею  Дугіної українки Вовк

Депутат “Единой России” Володимир Джабаров накинувся із погрозами на Естонію, де нібито перебуває українка Наталія Вовк, яку ФСБ Росії зробила “винною” у загибелі пропагандистки Дарії Дугіної. До нього приєдналася і путіністка, головна редакторка RT Маргарита Симоньян.

Так, Джабаров написав у своєму Telegram-каналі, що “якщо Естонія відмовиться видати РФ злочинницю Наталію Вовк (а в тому, що буде відмова, практично немає сумнівів), є всі підстави для жорстких дій РФ проти естонської держави, яка переховує терористку”.

Джабаров вибухнув погрозами.

Симоньян зайшла ще далі – вона натякнула на нові випадки тероризму РФ у чужій країні.

“Вбивці Даші вже в Естонії. Естонія, їх, звичайно, не видасть. Думаю, у нас знайдуться професіонали, які бажають помилуватися шпилями на околицях Таллінна”, – видала пропагандистка.

Симоньян натякнула на новий злочин РФ.

Так вона нагадала про злочинне отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки російськими агентами у британському Солсбері.

При цьому в Міністерстві закордонних справ Естонії заявили, що не отримували жодного запиту щодо перетину російсько-естонського кордону Наталією Вовк.

“Ми можемо публікувати дані людей, які переміщуються через кордон, лише у передбачених законом випадках. Ситуація, коли російські спецслужби звинувачують їх у чомусь у ЗМІ, до них не відноситься. Ми не отримували жодної офіційної інформації чи запиту від російської влади з цього приводу”, – сказано в офіційній заяві.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Увечері 20 серпня внаслідок спрацювання вибухового пристрою загинула Дар’я Дугіна – донька громадського діяча, філософа Олександра Дугіна та відома пропагандистка. Відразу після появи інформації про її вбивство з’явилася версія, що вибухівка могла бути призначена самому Дугіну, адже він нібито мав їхати саме на цьому авто, проте в останній момент сів в інше.

– У Росії одразу ж звинуватили у всьому Україну. Зокрема, своєю “експертною думкою” з цього приводу вирішив поділитися ватажок терористів “ДНР” Денис Пушилін.

– Україна відкинула звинувачення у причетності до ліквідації Дугіної. За словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, вибухівку могли встановити на автомобіль соратника президента РФ Володимира Путіна його опоненти.

– Водночас 21 серпня з’явилася заява так званої “Національної республіканської армії” РФ, яка взяла відповідальність за вбивство Дугіної та передала маніфест про “знищення Путіна”.

– У ФСБ через два дні заявили, що злочин вже “розкрито”. “Винною” у загибелі Дугіної призначили українку, яка нібито виїхала до Естонії, Наталію Вовк (Шабан). Цілком “несподівано” вона виявилася військовослужбовицею полку спецпризначення НГУ “Азов”.

і