Чим особливі голландські кораблі проекту Alkmaar, які ВМСУ мають отримати до 2025 року

мах

І що в теорії може означати натяк про «blue-yellow submarine», який дав Рєзніков

Під час свого візиту до Одеси міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що її країна планує «орієнтовно до 2025 року» передати ВМСУ два протимінні кораблі типу Alkmaar, екіпажі для яких почнуть навчати «найближчим часом».

Водночас очільник Міноборони України Рєзніков заявив, що засідання контактної групи «Рамштайн» 15 березня 2023 року буде «корабельним» і присвячене посиленню українського флоту. І заодно Рєзніков виклав у соцмережі відео з натяком, де співає «we are waiting blue-yellow submarine».

ВМСУ натякнули, що використовують PB40 Defiant проти «Рапторів» та «катерів-камікадзе» РФ

Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне фото з відкритих джерел
Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне фото з відкритих джерел

На перший погляд, голландські тральники проекту Alkmaar, котрі більш відомі під позначенням Tripartite, не відрізняються особливими характеристиками на тлі своїх інших «однокласників». Такі кораблі будувались ще у 1980-х роках, в рамках спільного проекту між Францією, Бельгією та Нідерландами (на що власне й вказує назва Tripartite – «триєдина угода») із відповідним «розподілом праці». Загалом було збудовано 40 тральників цього типу, на кожному з яких стоїть саме нідерландська силова установка.

Протимінні кораблі Alkmaar, вони ж Tripartite мають такі характеристики:

  • довжина корпусу та водозаміщення – 51 метр, 605 тонн;
  • швидкість та дальність ходу – до 15 вузлів на годину, до 3000 миль при швидкості 12 вузлів на годину;
  • екіпаж – 55 осіб;
  • озброєння та оснащення – автоматична гармата F2 калібру 20-мм, по 2 кулемети калібру 12,7 мм та 7,62 мм, гідролокатор для пошуку мін та два підводні дрони типу ECA PAP 104 для боротьби з мінами ворога.
Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але навіть на такі вживані кораблі зразка 1980-х років у світі теж стоїть «черга» серед різних країн світу. Наприклад, у відкритих джерелах є згадка, що в 2021 році Греція домовилась з Нідерландами про купівлю до шести тральників проекту Alkmaar. І що у жовтні 2022 року Голландія вже поставила Пакистану два протимінні кораблі цього типу.

На цьому тлі навіть цікаво стає, як голландці взагалі «стикували» між собою два дещо суперечливі плани по експорту своїх кораблів, бо за даними The Military Balance 2022 (тобто на початок минулого року) в строю ВМС Голландії лишалось всього 6 кораблів проекту Alkmaar.

Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне фото з відкритих джерел
Голландський тральник проекту Alkmaar, ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, що час «орієнтовно до 2025 року» по передачі тральників для ВМСУ потрібен голландцям, щоб виконати всі процедури по виводу цих кораблів зі складу своїх ВМС, узгодження всіх експортних планів та власне підготовки наших екіпажів на Alkmaar. Також на швидкість передачі голландських кораблів для нашого флоту явно і впливає і той фактор, що зараз Туреччина закрила протоки Босфор та Дарданели для військових кораблів РФ та України як воюючих країн, і для проходу кораблів нечорноморських держав також.

Що стосується натяку про «blue-yellow submarine», то тут насправді все може бути доволі прозаїчно – це можуть бути навіть підводні дрони для виконання пошукових чи інших завдань в інтересах ВМСУводах Чорного моря. Бо навіть дрони ECA PAP 104 із набору оснащення тральників Alkmaar також мають жовтий колір.

Запуск підводного дрона ECA PAP 104 із тральника проекту Alkmaar, ілюстративне фото з відкритих джерел
Запуск підводного дрона ECA PAP 104 із тральника проекту Alkmaa

і