Анна Горбань:Ми будемо використовувати всі інструменти народної дипломатії для встановлення миру!

мах

Для активних жінок з громадського сектору  важливо приймати участь у міжнародних заходах!

12 квітня у Національній спілці журналістів України пройшла прес-конференція Голови ГО “Розумне майбутнє” Анни Горбань – “Звіт про поїздку до ООН”.

В березні  Анна Горбань стала учасницею CSW – Сесії Комісії ООН зі становища жінок,  яка була присвячена  «Системам соціального захисту, доступу до державних послуг та стабільній інфраструктурі для забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчат».

Анна Горбань зауважила, що для активних жінок з громадського сектору  важливо приймати участь у міжнародних заходах задля налагодження зв’язків та залучення підтримки міжнародної спільноти.

 

Під час сесії QA Анна звернулася до Генерального Секретаря ООН  з ініціативами щодо вирішення збройного конфлікту в Україні.

“Діти, які народилися в зоні конфлікту, за два роки підуть до школи. Вони навчилися відрізняти звуки снарядів. Я хочу щоб вони бачили мирне небо і були щасливі”

“Я сприймаю Ваше втручання як попередження працювати більше і краще над

питаннями, які Ви підіймаєте”  – почав свою відповідь Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Представниці української діаспори, експати та світового українського товариства, до яких мала нагоду звернутися Анна під час візиту до Нью-Йорку та Вашингтону,  радо сприйняли запрошення та долучилися до акції збору книжок для дітей зі Сходу  “Спільне майбутнє через спільні книжки“.

Наступного місяця книжки поїдуть до малечі в зону ООС.

“Також планується низка спільних заходів” – зазначила Анна Горбань.

До участі у прес-конференції була запрошена Лариса Вербицька, співзасновниця Спілки Коло Жіночого Партнерства,  керівниця проекту “Регіональна антикорупцийна мережа”,  яка в своєму виступі нагадала позицію західних партнерів,  що була висловнена Куртом Волкером на Форумі в Вашингтоні – “Не питайте нас “Що нам, українцям, треба робити?”,  надайте свої ініціативи. Ми будемо раді підтримати!”

“Ми будемо використовувати всі інструменти народної дипломатії для встановлення миру в Україні. Я мама. Не буває чужих дітей. Я хочу, щоб мій син був щасливим. Я хочу, щоб всі діти в Україні росли щасливими” – зазначила Анна.

Анна запросила всіх бажаючих долучатися до акції збору книжок для дітей зі Сходу  “Спільне майбутнє через спільні книжки“через однойменну сторінку у фейсбуці і пообіцяла надати повний звіт майбутнього візиту.

і