У Дружківці вітали медичних працівників з професійним святом

мах

Напередодні Дня медичного працівника у Дружківці відбувся урочистий захід. Це свято відзначають не тільки лікарі і медсестри, але й усі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до порятунку людських життів та збереження здоров’я. Привітати медиків зі святом прийшло керівництво міста. Міський голова Валерій Гнатенко побажав усім медичним працівникам міцного здоров’я, людського щастя та вдячних пацієнтів  та  ніколи не розчаровуватися в обраному шляху.Кращих  працівників медичної галузі за вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну, сумлінну,  наполегливу працю було нагороджено почесним знаком «Кращий працівник» та грамотами виконавчого комітету. У цей день на адресу дружківських медиків пролунало чимало добрих слів,  а вокальні та хореографічні колективи Центру дитячої та юнацької творчості подарували приємні емоції всім присутнім. колективи  від гостей.

За останні роки в охороні здоров’я міста багато зроблено. Медичну допомогу населенню міста надають 4 лікувально-профілактичних установ, які знаходяться в підпорядкуванні міського відділу охорони здоров’я. З січня 2016 року у закладах охорони здоров’я міста розпочали роботу клінічні бази 5 кафедр Донецького національного медичного університету ім. М.Горького. У комунальному лікувальному закладі «Центральна міська клінічна лікарня м.Дружківка» почали роботу кафедра хірургії №2 та урології, кафедра хірургії № 1 та дитячої хірургії, і кафедра внутрішніх хвороб №2. У комунальному лікувально-профілактичному закладі «Дружківська міська клінічна лікарня №1» – кафедра офтальмології та ендокринології. Проводяться заняття зі студентами,  консультативний прийом і операції населення області.

Без сумніву, великим кроком вперед стало відкриття після капітального ремонту дитячого інфекційного відділення, проведення капітального ремонту лікарні №1, придбання медичного обладнання, для всіх реєстратур міста придбано мобільні телефони, тепер забезпечена доступність для населення запису на прийом до лікаря, отримання довідок з приводу графіків роботи по мобільному телефону.У 2017 році додатково з місцевого бюджету виділено 380 тис.грн. на придбання медичного обладнання (2 пульсоксиметра, кисневий концентратор, лабораторна центрифуга, термостат, стоматологічна установка) і побутової техніки (3 холодильника, 2 пральні машини та ін.). 1 млн.грн. виділено на твердий і м’який інвентар для лікарень для оснащення відділень новими меблями після ремонтів.На фінансування програми з охорони здоров’я, з місцевого бюджету, в 2017 році виділено 1,6 млн.грн.

У 2018 році на фінансування охорони здоров’я міста виділено 78,9 млн.грн., з яких 18,6 млн.грн. – кошти місцевого бюджету.

Дружківська міська рада, її виконавчий комітет щиро вітає медичних працівників з професійним святом.

 

 

і