Валерій Гнатенко: Дружківка завжди славилася своїми спортсменами!

мах

В Дружківці – Олімпійський день!

 

Вже стало доброю традицією в усьому світі до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету відзначати Олімпійський день. Це свято крокує різними містами України, об’єднує народ навколо вічних цінностей – миру, добра, єдності, взаєморозуміння та сприяє вихованню сильної нації та нових українських чемпіонів!

23 червня у Дружківці пройшов обласний спортивно-масовий захід «Всеукраїнський Олімпійський день». Учасників та гостей свята вітали заступник голова Донецької обласної державної адміністрації, голова Відділення національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик та міський голова Валерій Гнатенко.

Площа Молодіжна у цей день перетворилась на арену демонстрації більш ніж 20 видів спорту: локації із боротьби вільної та греко-римської, важкої атлетики, самбо, дзюдо, кікбоксингу, карате, змішаних єдиноборств, тхеквондо (ВТФ), боксу, баскетболу, футболу, легкої атлетики, настільного тенісу та багато інших. Серед тих, хто демонстрував свої навички та здібності, були й новачки, й досвідчені спортсмени. Присутні побачили майстерність вихованців Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки, спортсменів обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з важкої атлетики, спостерігали за віртуозною їздою та технікою володіння велосипедом, грали у настільний теніс та ознайомились з таким видом спорту як скелелазіння, що представила Донецька обласна федерація альпінізму та скелелазіння.

Динамічну розминку для всіх охочих провела заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року Аліна Логвиненко. Присутні із задоволенням долучились до участі у веселому розігріві м’язів, що супроводжувався запальними ритмами, отримавши заряд бадьорості та ранкової свіжості. Після розминки всі учасники були запрошені на старт традиційного масового забігу. Першими на лінію старту запросили наймолодших учасників – дошкільнят. Наступними на старт направилися велосипедисти – вихованці обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з велосипедного спорту. За ними – вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону. Далі – провідні спортсмени відділення триатлону школи вищої спортивної майстерності. За ними – спортсмени з особливими потребами на візках. Далі – почесні гості та провідні спортсмени області, спортивні організації та усі, хто мав бажання приєднатися до свята.

Для дітей у цей день були організовані веселі старти та вікторини, в яких найактивніші учасники отримали призи. Кожен присутній мав можливість пройти експрес-діагностику функціонального стану організму і вимірювання антропометричних даних, а також безкоштовно пройти обласний лікарсько-фізкультурний диспансер. Усі охочі брали участь у конкурсі малюнків на асфальті та пробували свої сили у вікторині на олімпійську тематику, за що були нагороджені сувенірами на спогад про свято спорту, здоров’я, гармонії та краси!

і