Фітнес-клуб у Польщі назвав себе церквою, аби не закриватися на карантин

мах

У польському місті Краків один із відділів мережі фітнес-центрів Atlantic Sports Fitness вирішив відкрити релігійний гурток «Церква здорового тіла». Таким чином заклад хоче продовжити роботу під час карантину.

Про це керівництво фітнес-клубу повідомило у Facebook.

«Оскільки фітнес-клуби не можуть працювати, сьогодні у нас пройдуть збори релігійної громади членів Церкви Здорового Тіла. Складно повірити? У цьому світі можливо все», – йдеться в повідомленні закладу. Адміністрація закладу висловила подив щодо закриття закладів, в яких люди піклуються про своє здоров’я і дотримуються всіх санітарних правил.

У клубі заявили, що «преподобні» тренери з «ради старійшин» клубу запрошують усіх охочих на релігійні зібрання. За окрему плату також можна «протестувати спортивні тренажери» з магазину клубу. Щоб прийти на таке зібрання, необхідно попередньо повідомити «духовних наставників».

«Ми боремось не лише за здоров’я! Зараз ми боремось за виживання! За наші робочі місця!», – повідомили у фітнес-клубі.

Що у Польщі з COVID-19?

З жовтня Польща переживає другу хвилю захворювань COVID-19, як це видно з даних карти поширення коронавірусу Університету Джонса Хопкінса. Всього, станом на 20 жовтня, в країні виявили 183 248 випадків заражень коронавірусною інфекцією. З них 3 614 людей померли.

З 10 жовтня у країні значно посилили карантинні обмеження для спортивних закладів, салонів, проведення конкурсів і тренінгів, готелів, закладів харчування, парків, релігійних церемоній та інших громадських зборів.

Роботу фітнес-клубів повністю не заборонили навіть у «червоній зоні», лише обмеживши дозволену кількість відвідувачів. Для професійних спортсменів дозволили не використовувати маски під час тренувань. Кількість людей під час тренувань не має перевищувати 1 людини на 10 м² площі, а відстань між відвідувачами має бути не меншою за 1,5 м. Таку ж відстань мають зберігати парафіяни під час релігійних зборів. Однак церквам можна збирати не більш як 50% людей від усієї можливої кількості відвідувачів.

і