Будівництво «Північний потік-2» було поновлено

мах

Компанія-оператор будівництва газогону «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG повідомила про відновлення робіт з укладення труб газопроводу в водах Данії.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається в опублікованому в суботу, 6 лютого, коментарі на сайті компанії, судно-трубоукладач «Фортуна» у цей день приступило до трубоукладки в водах Данії. «Всі роботи проводяться згідно з відповідними дозволами», – йдеться в повідомленні компанії.

У Nord Stream 2 AG зазначили, що підготовча робота до початку відновлення укладення труб на цій ділянці розпочалася ще 24 січня.

Власне, ще з 15 січня «Фортуна» мала право приступати до робіт з укладання труб газогону «Північний потік-2» у виключній економічній зоні Данії. Очікується, що «Фортуна» завершить роботи в данських водах до середини останнього тижня травня, а потім приступить до укладання труб в водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня. Розрахункова швидкість укладання труб «Фортуни» становить 0,4 кілометра на добу, на швидкість будівництва можуть впливати погода і технічні умови.

↓Читайте також

Макрон виступив за завершення «Північного потоку-2»

Нагадаємо, 9 грудня нижня палата Конгресу проголосувала за прийняття оборонного бюджету США на 2021 рік, який включає посилення санкцій проти «Північного потоку-2».

19 січня США внесли до санкційного списку трубоукладача «Фортуна», залученого до будівництва «Північного потоку-2».

і