В’язень Кремля Денис Кашук подякував латвійським активістам за підтримку

мах

В’язень Кремля Денис Кашук у своєму листі латвійським активістам з Ukrainas atbalsta biedriba/Товариства підтримки України подякував за увагу та підтримку.

Про це, повідомила активістка української діаспори Тетяна Лазда у Фейсбук.

«Ваші теплі слова підтримки та добрі побажання знайшли свого адресата, зігріли його і змусили посміхнутися! Дякую за вашу звісточку – дуже приємно», – йдеться у листі Кашука.

Денис Кашук народився у Красноперекопську. За фахом політолог. Вищу освіту здобув у Київському національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Армянський міський суд в окупованому Криму засудив до 3 років і 8 місяців позбавлення волі кримчанина Дениса Кашука, обвинуваченого в зберіганні вибухівки.

У грудні 2019 року російські силовики затримали Кашука за підозрою в придбанні і зберіганні зброї. Його дружина каже, що він не виходив на зв’язок із 17 грудня, а в їхньому будинку відбувся обшук.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 20 грудня обрав Кашукові запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 18 лютого. Сторона захисту оскаржила арешт.

Пізніше стало відомо, що Кашук відмовився від незалежних захисників. Рідні арештованого підтвердили, що Кашук був змушений це робити заради безпеки близьких.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею про незаконне позбавлення волі.

і