Експрес-виставка «Козацькими шляхами. Донеччина».

мах

У виставковому центрі сучасного мистецтва ім. А.Куїнджі ( Маріуполь), відбулась експрес-виставка «Козацькими шляхами. Донеччина».

На виставці була представлена частина робіт, які були написані молодими художниками на просторах Донецької області (с. Урзуф) у вересні цього року.

Всі роботи написані в пленерному жанрі і для багатьох учасників – це перший досвід написання етюдів на відкритому просторі.

Головна ідея пленеру: відшукати сліди козацької історії на Донеччині і зафіксувати красу донецького Приазов’я на художньому полотні для подальшої популяризації цього регіону в Україні.

Серед учасників пленеру – студенти та художники з різних куточків України (Київ, Львів, Сєвєродонецьк, Чернігів, Жовква, Біла Церква, Маріуполь, Симфірополь, Харків, Запоріжжя, Краматорськ, Одещина, Дніпро, Кривий Ріг, Черкащина.

Зі студентами плідно працювали досвідчені художники України: Наталія Носик (член НСХУ, Запоріжжя) та Петро Рибін (вільний художник, приватний викладач, член НСЖУ, Татарбунари, Одеська обл.), які проводили майстер-класи для учасників пленеру з написання етюдів, портретів, натюрмортів.

Пленер проходив в рамках всеукраїнського проекту «Козацькими шляхами. Донеччина», який започаткувала громадська організація «Гуманітарна ліга» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Керівник проекту, голова правління ГО «Гуманітарна ліга» Артем Ловягін

і