Оприлюднено список «п’ятої колони» Кремля у Франції: що відомо. Частина 1.

мах

До України зараз прикута увага у Франції та в ЄС загалом.  Відповідні висновки з цього роблять і спецслужби РФ, активізовуючи мережу агентів впливу на території цієї країни.  Мережа російських спецслужб у Франції діє активно, постійно змінюючи тактику своєї роботи.

На цьому тлі насторожує відсутність адекватної реакції з боку правоохоронних органів і спеціальних служб України на міжнародному інформаційному полі.

Зі свого боку громадська ініціатива «Права Справа» робить те, що мають робити спеціальні служби держави: складає списки іноземців, які є агентами російського впливу, або воюють на боці терористів «Л/ДНР».

1. Мішель Вуазен(  Voisin Michel ) ,екс-керівник французської делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ . В складі делегації французьких парламентаріїв 29.07.2016 року без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму. Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача».  Участь у виборах до Держдуми РФ у 2021 році  в якості «міжнародного спостерігача» на території анексованого Криму.

2. Жером Ламбер (Jérôme Lambert), депутат Національних зборів Франції . Внучатий небіж Франсуа Міттерана. Участь у виборах до Держдуми РФ у 2021 році  в якості «міжнародного спостерігача» на території анексованого Криму.

3. Емерік Шопрад,  депутат від французького Національного фронту. Відповідальний за міжнародні зв’язки Національного Фронту. Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму. У березні 2014 року був присутній в якості «міжнародного спостерігача» на  т.зв. «референдумі». Шопрад є прихильником стратегічного союзу Європи з Росією.

4. Тьєррі  Мар’яні, партія»Республіканці»   (The Republicans), співголова асоціації «Франко-російській діалог»,  колишній міністр транспорту Франції (2010-2012).Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача». Без узгодження з українською стороною неодноразово перебував на території анексованого РФ Криму, починаючи з 2014 року. У березні 2018 року Мар’яні приїздив до анексованого Криму в якості «міжнародного спостерігача» на виборах президента РФ. В березні 2019 року перебував в Криму надля участі «в урочистостях з нагоди п’ятиріччя від  дня приєднання півострова до Росії». Нагороджений  російською медаллю. У червні 2020 року очолив делегацію французьких депутатів Європарламенту в Криму з нагоди проведення голосування щодо поправок до Конституції РФ.

5. Ів Поццо ді Борго (Yves Pozzo di Borgo), сенатор від Парижа, партія»Республіканці»   (The Republicans).Віце-президент франко-російської групи дружби в Сенаті. Без узгодження з українською стороною неодноразово перебував на території анексованого РФ Криму.

6. Жан-Люк Шаффгаузен, депутат Європарламенту (ЄП) від Франції. Учасник коаліції Rassemblement bleu Marine. Як депутат Європарламенту виступає проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. Шаффхаузер двічі приїжджав на окупований Донбас. Перший раз в листопаді 2014 року в якості «міжнародного спостерігача» на виборах ватажка самопроголошеної «ДНР». Другий раз в травні 2015. Модератор форуму «Донбас: вчора, сьогодні, завтра» в окупованому Донецьку 11-12 травня 2015 року.

7. Ніколя Дюїк (Nicolas Dhuicq), партія»Республіканці» (The Republicans). Член комісії Національних зборів (Франції) по обороні . Мер міста Брієнн ле Шато, член Асоціації «Франко-російський діалог». Учасник  трьох поїздок до Росії. Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача». Без узгодження з українською стороною неодноразово ( 2015, 2018 та 2019 рр.) перебував на території анексованого РФ Криму.

8. Жюльєн Рошеді ( Rochedy Julien Louis), колишній лідер «Національного молодіжного фронту». Член аналітичного центру Katehon. До керівного складу наглядової ради центру крім Рошеді входять громадяни РФ Олександр Дугін, Андрій Клімов (член Ради Федерації РФ) та Леонід Решетников (директор Російського інституту стратегічних досліджень). Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача».

9. Максуд (Махсуд) Ханен (Maksud (Mahsud) Hanen), юрист. Візит у січні 2016 року на територію окупованих районів Донецької області без згоди української влади.

10. Алексіс Таррейд (Alexis Tarrade),партія «Республіканці» (The Republicans). Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача».

11. Квентін Веркруйс (Quentin Vercruysse), партія «Республіканці» (The Republicans). Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача».

12. Ксав’є Моро, власник Московського холдингу «Сокіл». Протягом 17 років проживає в РФ, громадянин РФ з 2013 року. Засновник Європейського центру стратегічного аналізу «Стратпол». Функціонер громадської організації «Схід Франція – Солідарність Донбас» (СФСД). Організація була створена «для допомоги українським біженцям з Донбасу». Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача». Без узгодження з українською стороною  неодноразово (2015-2016 рр) перебував на території окупованих районів Луганської і Донецької областей. Нагороджений медаллю «За сприяння» самопроголошеного «міністерства закордонних справ ДНР».

13. Жак Міар, партія «Республіканці» (The Republicans). Член комісії із закордонних справ. Мер паризького передмістя Мезон-Лаффіт. Закликав Європу визнати Крим російським. У серпні 2014 року заявляв, що український конфлікт – «суто регіональна проблема». Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

14. Клод Гоасген – депутат, мер 16-го округу Парижа з 2008 по 2017 рік. Кавалер ордена Почесного легіону. Підтримав анексію Криму, називав події на Майдані державним переворотом. Учасник  трьох поїздок до Росії. Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму. 28 травня 2020 року помер у віці 75 років від наслідків, викликаних коронавірусної хвороби.

15. Яннік Моро,партія «Республіканці» (The Republicans). Депутат Вандеї . Мер міста Олонн-сюр-Мер. Прихильник ультраконсервативного руху Manif pour tous. Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

16. Патріс Вершер (Verchère Patrice), депутат від партії  «Республіканці» (The Republicans). Мер міста Кур-ла-Віль. Учасник  трьох поїздок до Росії. Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

17. Марі-Крістін Даллоз, депутат від партії  «Республіканці» (The Republicans). Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

18. Совер Гандольфі-Шеїт (Sauveur Gandolfi-Scheit), депутат від партії  «Республіканці» (The Republicans).  У вересні 2010-го був засуждений на 6 місяців умовно за те, що вдарив страховика. Мер Бігульї (Корсика) з 1976 року. Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

19. Андре Шанклу ( André Michel Chanclu) ,очільник  асоціації «Франція-Донбас». Організатор мітингів  в Парижі на підтримку «Л/ДНР». За інформацією ЗМІ, асоціація причетна до вербовки громадян Франції для участі у війні на Сході України на боці терористів » ЛДНР». Збір коштів на території Франції для потреб «Л/ДНР». «Повноважний представник ЛДНР у Франції».

20. Жан-Люк Меланшон ( Jean-Luc Mélenchon) , лідер «Лівої партії». Міністр професійної освіти Франції в уряді Ліонеля Жоспена з 2000 по 2002 рік. Член Сенату Франції від департаменту Ессонн (1986-2000; 2004-2010). Депутат Європейського парламенту з 2009 року (фракція Європейські об’єднані ліві/Ліво-зелені Півночі). Один з творців і голів «Лівої партії». Брав участь в президентських виборах 2012 року, на яких він отримав 11,1% голосів виборців і тим самим зайняв четверте місце. У 2008-му він пішов з Соцпартії і заснував власний лівий рух, який в 2016 році отримав назву «Непокорна Франція». Підтримав анексію Криму. Організував як мінімум одну відверто проросійську демонстрацію з приводу  війни на Донбасі.

21. Жан-П’єр Шевенман (Jean-Pierre Chevènement), підтримав анексію Криму. Він п’ять разів входив до складу лівих урядів, як міністр наукових досліджень і технології, міністр промисловості, міністр освіти, міністр національної оборони та міністр внутрішніх справ. В одному зі своїх останніх інтерв’ю Шевенман визнав, що захоплюється діяльністю і особою Путіна. 4 листопада 2017 був нагороджений російським орденом Дружби «за зусилля по зміцненню миру, дружби і взаєморозуміння між народами»

22. Т.Морделль , керівник громадської організації «Термінова допомога дітям України». Участь у «виборах» в «ЛДНР» у 2014 в якості «міжнародного спостерігача». Участь у форумі «Донбас: вчора, сьогодні, завтра» в окупованому Донецьку 11-12 травня 2015 року.

23. Еммануель  Марк Андре Леруа, керівник громадської організації «Термінова допомога дітям України». Директор фонду «Врятуємо дітей Донбасу» («Urgence Enfants du Donbass»).Збір коштів на потреби «Л/ДНР». Участь у «виборах» в «ЛДНР» у 2014 в якості «міжнародного спостерігача».  Участь у форумі «Донбас: вчора, сьогодні, завтра» в окупованому Донецьку 11-12 травня 2015 року. Візит в Донецьк 3 грудня 2015 року.

24. Ален Крістіан Франьі, голова благодійної організації «Термінова допомога дітям України». Збір коштів на потреби «Л/ДНР». Участь у форумі «Донбас: вчора, сьогодні, завтра» в окупованому Донецьку 11-12 травня 2015 року та 3.12. 2015 року.

25. Франсуа Мольд д’Айме (François Mauld d’Aymée). Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача». З липня 2021 року — громадянин Росії.

26. Ніколя Міркович, (Nikola Mirkovic). Керівник гуманітарної асоціації «Схід-Франція: солідарність з Донбасом».  Участь у «виборах» в «ЛДНР» в 2018 році в якості «міжнародного спостерігача». Нагороджений медаллю «За сприяння» самопроголошеного «міністерства закордонних справ ДНР». Без узгодження з українською стороною перебував на території анексованого РФ Криму.

Далі буде….

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"