Це вже мертвий проект.  Хто прийде на зміну «ОПЗЖ».

мах

Після арешту Віктора Медведчука про таку політсилу як «Опозиційна платформа – за життя» вже можна забути.

Після того, як Медведчук відійшов, «ОПЗЖ» стало чимось на зразок мертвого проекту. У цьому вже переконався Рінат Ахметов і тепер стоїть питання про створення нового політичного проекту, крім Разумкова.

На мою думку, новий проект буде спрямований на створення напруженої ситуації в Україні як мінімум до травня.

У них є сенс розхитувати ситуацію до травня. Справа в тому, що Закон про олігархи вводиться в дію з 7 травня 2022 року. Президент Володимир Зеленський невідкладно підписав антиолігархічний закон».

Закон було опубліковано у парламентській газеті «Голос України» 6 листопада. Відповідно до тексту закону, він набирає чинності наступного дня після опублікування та вводиться в дію через 6 місяців з дня набуття чинності.

За словами Зеленського, у всіх успішних країнах Європи немає такої гілки влади, як олігархи. Держави там працюють на користь своїх громадян, а не купки найбагатших. Саме за такі зміни для України проголосували наші громадяни у 2019 році. Представники великого бізнесу чудово це розуміють. Тому в політичній площині відбуватимуться нові скандали та ситуації, щоб дискредитувати чинну владу.

Який саме це буде проект, стане зрозумілим ближче до Нового року.

Ми зрозуміємо формат цього політичного проекту за кілька тижнів до Нового року. Наразі триває формування організаційної структури проекту паралельно вирішуються питання фінансування.

Наразі автори проекту шукають можливості впливати не лише на Київ, а й на регіони. Враховуючи питання децентралізації, можуть формуватися центри протидії владі безпосередньо в регіонах. Підтримуватимуться регіональні політичні та фінансові еліти.

На жаль, навіть наразі окремі представники влади є, чи пов’язані з представниками олігархічного бізнесу, тому такий варіант подій має місце.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"