Польський солдат, котрий дезертирував до Білорусі, мав серйозні проблеми із законом

мах

Як кажуть в Операційному командуванні Збройних сил Польщі, солдат, котрий дезертирував до Білорусі, мав серйозні проблеми із законом, передає Polskie Radio.

Польський солдат, котрий дезертирував на територію Білорусі, таким чином хотів уникнути відповідальності за порушення ним закону, — заявив генерал Томаш Пйотровський з Операційного командування Збройних сил Польщі.

Нагадаємо, у четвер, 16 грудня, солдат 11 Артилерійського полку 16-ої Поморської Механізованої дивізії зник під час виконання службових обов’язків поблизу населених пунктів Наревка та Сємянувка, що розташовані біля Сємяновського озера. Він перейшов на територію Білорусі, де його затримали білоруські прикордонники. У п’ятницю, 17 грудня, державне білоруське телебачення провело із солдатом інтерв’ю.

Як каже генерал Томаш Пйотровський, тепер білоруська пропаганда буде використовувати дезертира у своїх цілях:

«Він, ймовірно, зрозумів, що у Польщі не уникне покарання за свої вчинки, за порушення закону. І він вирішив вибрати інші стандарти. Тепер будемо мати справу із тим, що режим Лукашенка зі своїми стандартами буде намагатися використати цю людину для своєї пропаганди. Нас, ймовірно, будуть атакувати не військовими силами, а фейк-ньюзами, пропагандою, неправдою».

Як сказав представник Операційного командування Збройних сил Польщі, обставини дезертирства польського солдата з’ясовуються.

Справу солдата, який опинився на території Білорусі, слід негайно з’ясувати, — заявив віцеміністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк. Політик додав, що цим питанням займається Міністерство нацоборони Польщі.

Відомо, що рішенням міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака звільнено безпосередніх командирів солдата.

Фото: PAP/Wojtek Jargiło

і