«Антонов» показав свій перший військово-транспортний літак, який має повністю цифрове управління

мах

Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство «Антонов» 28 грудня представило свій перший військово-транспортний літак — Ан-178-100Р № 001. Судно призначено для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Про це повідомляє «Укроборонпром», до складу якого входить «Антонов».

Представлений літак призначений насамперед для перевезення людей (до 100), техніки, вантажу, десантування парашутистів (до 86 людей), а також для медичної евакуації поранених і постраждалих (до 40 людей на стандартних ношах, 38 людей на бічних сидіннях у супроводі медиків).

Літак Ан-178-100Р призначений для:

  • перевезення людей;
  • перевезення спецзасобів, техніки та інших вантажів;
  • десантування спеціальної техніки та парашутистів;
  • медичної евакуації поранених та постраждалих.
Антонов Ан-178-100Р

Фото: ukroboronprom.com.ua

Основні об’єкти перевезення літака Ан-178-100Р:

  • матеріальні засоби, спеціальна техніка, матеріально-технічні засоби в стандартній тарі, а також на піддонах MIL-P-27443E HCU-6E 88″×108″;
  • люди, що потребують медичної евакуації: 40 осіб на стандартних санітарних ношах, 38 осіб на бічних сидіннях у супроводі 4 медпрацівників;
  • люди загальною кількістю до 100 осіб.

Основні об’єкти десантування літака Ан-178-100Р:

  • парашутисти в кількості до 86 осіб;
  • вантажі в контейнерах А-22;
  • вантажі на платформах Type V/88.

Літак оснащений сотнями електронних обчислювачів, що дають змогу інтегрувати всі системи та датчики літака, автоматизувати контроль їх працездатності та оптимізувати керування.

Антонов Ан-178-100Р

Фото: ukroboronprom.com.ua

До створення літака долучилися понад 30 українських підприємств, які освоїли виготовлення 177 комплектувальних виробів для цього літака. Зокрема, вперше в Україні ДП «Антонов», НТК «Екран», ПрАТ «ФЕД», ДП «ХАКБ» розробили та запровадили сучасну систему електронного керування літаком, систему керування механізацією крила. ДП «ВО «Південний машинобудівний завод» налагодило випуск основних стійок шасі.

В обладнанні літака задіяні також іноземні постачальники з країн Європи, США та Канади.

«Збройні сили України потребують сучасної військової техніки, що підвищить наші спроможності та посилить національну стійкість. Я впевнений, що цей літак, АН-178, у вмілих руках наших пілотів наблизить перемогу України», – сказав на презентації літака заступник головнокомандувача ЗСУ Євген Мойсюк.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук додав, що для якісного користування та обслуговування літака ще треба підготувати льотний склад та фахівців інженерно-авіаційної служби.

Перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості нагадав, що минулої осені уряд затвердив Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіаційної промисловості на 2021–2030 роки, що сприятиме створенню нових авіаційних технологій і матеріалів, а також нових робочих місць в Україні.

і