Переговори з РФ щодо України можливі після того, як Кремль виведе з неї війська

мах

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила в неділю, що не може бути жодних переговорів з Росією щодо України, поки Москва має війська у сусідній країні.

Про це, пише «Європейська правда», з посиланням на Reuters.

Трасс повідомила, що вже склала «список уражених» російських олігархів, і кожні кілька тижнів уряд буде націлюватись на їхні приватні літаки, їхнє майно та інші активи.

«Якщо росіяни серйозно ставляться до ідеї переговорів, їм потрібно вивести свої війська з України. Вони не можуть вести переговори з пістолетом біля скронь українців… Тож, чесно кажучи, я не довіряю цим так званим переговорним зусиллям», — заявила вона.

«Я склала список олігархів, які підпадуть під удар… Ми працюємо над зведенням справ і кожні кілька тижнів будемо додавати нових олігархів. Буде постійна програма санкцій… Їм не буде куди сховатися», — додала Трасс.

Але вона зазначила, що буде потрібен час, щоб деградувати не тільки російську економіку, а й її «воєнну машину».

«Це може тривати кілька років, тому що ми знаємо, що Росія має потужні сили, і також знаємо, що українці хоробрі, і вони налаштовані відстоювати свій суверенітет і територіальну цілісність» — сказала Трасс.

і