Путін прагне захопити Харків

мах

Днями був опубликований звіт Інституту вивчення війни (ISW) в якому повідомляється, що президент рф Путін наказав своїй армії взяти Харків.

Зокрема аналітики зазначають, що з 26 червня росіяни намагаються захопити Дементіївку, село на півночі від Харкова, яке має обмежене значення для захисту РФ від наступальних українських дій.

Однак окупантам не вистачає сил для прориву оборони міста.

«Російські сили, ймовірно, будуть непослідовно посилювати спроби наземного наступу на північ від Харкова найближчими днями, щоби відобразити територіальні амбіції в Харківській області, але навряд чи їм вдасться домогтися значних територіальних успіхів. Російські сили продовжували артилерійські удари вздовж всієї лінії зіткнення і по Харкову», – додали в ISW.

Наразі російські окупанти підійшли на відстань артилерійського пострілу до Харкова, але ЗСУ зупинили їх просування і змусили перейти до пасивної оборони.

Те, що наразі відбувається на Харківському напрямку – це запеклі оборонні бої. Противник здійснюває обстріли із артилерії різних калібрів зокрема неподалік Руських та Черкаських Тишків, Питомника, Борщової, Руської Лозової, Чугуєва. Ворожа розвідка боєм в районі населеного пункту Уди повністю провалилася. Окупанти зазнали втрат та відійшли.

Варто зауважити, що по Харкову вночі обстрілів не зафіксували. Під ранок стався ракетний обстріл по Чугуївському районі, с. Башкирівка. Внаслідок нічних обстрілів постраждалих немає.

Розмови про те, що путінські війська мають на меті і мають можливість вийти безпосередньо до передмість Харкова – ця інформація не відповідає дійсності. Більше того, завдяки героїчним зусиллям ЗСУ призупинено просування Ізюмського угрупування окупаційних військ у напрямку Слов’янська.

Ситуація складна, але контрольована.

Нагадаю, 16-го липня ватажок окупаційного адміністрації Харківської області Віталій Ганчев і ватажок так званої «ЛНР» Леонід Пасічник підписали угоду про взаємну співпрацю й оборону. Фактично йдеться про те, що Кремль створює передумови для довгострокової окупації в Харківській області.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"