Варшава спростовує фейк про українців, які нібито тікають з країн ЄС до білорусі

мах

білоруська пропаганда маніпулює і розповсюджує брехливу інформацію про те, що українці начебто втікають від російської збройної агресії до білорусі, більшість з яких їде через Польщу.

Про це написав у Твіттері уповноважений уряду Польщі з питань захисту інформаційного простору країни Станіслав Жарин, передає Укрінформ.

Як зазначає Жарин, білоруська пропаганда продовжує фальсифікувати реальність, зокрема щодо ролі білорусі у війні проти України. Він зауважив, що на сайті білоруського прикордонного комітету опубліковано повідомлення про нібито масову міграцію українців до білорусі.

«На графіку відображено сфальсифіковану кількість українських біженців, які виїхали до білорусі. Згідно з інформацією про міграційний рух, до білорусі прибули понад 60 тис. українців, зокрема майже 40 тис. мали їхати через Польщу»,- зазначив польський урядовець.

За словами Жарина, білоруська пропаганда знову натякає на те, що українці, які рятуються від російської агресії, шукають прихистку в Білорусі, сприймаючи цю країну як безпечнішу за країни ЄС. Зокрема, у мінську прямо вказують, що українські біженці нібито прибули до білорусі через країни ЄС.

«мінськ здійснює спроби маніпулювати характером дій білорусі. Від початку війни росії проти України білорусь втягнута в конфлікт, надаючи росії зброю і території для нападу на Україну»,- констатував Жарин.

Источник: ukrinform.ua

і