Естонія передає всі свої 155 мм гаубиці Україні

мах

 

Естонський уряд ухвалив масштабний пакет допомоги Україні вартістю 113 мільйонів євро. Загальна військова підтримка Таллінна з початку війни РФ становить понад 1% ВВП Естонії. Зокрема, це десятки гаубиць калібру 155 мм FH-70 та 122-мм D-30, тисячі артилерійських снарядів калібру 155 мм, сотні протитанкових гранатометів М2 «Карл-Густаф» із боєприпасами. «Ми віддаємо всі наші 155 мм гаубиці Україні і хочемо в такий спосіб створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому вони не можуть надати Україні необхідне озброєння для перемоги у війні», — сказав посол Естонії в Україні Каймо Кууск, передає Генштаб ЗСУ.

 

Упродовж доби РФ завдала по Україні 4 ракетних та 5 авіаударів, здійснила понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, інформує генштаб ЗСУ. «Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Продовжує наступальні дії на Бахмутському напрямку. На інших напрямках — веде оборону», — повідомляє українська сторона.

 

Британські депутати закликали ФРН передати Україні танки

 

Голови всіх комітетів парламенту Великобританії і 37 депутатів від усіх партій закликали міністра оборони ФРН дати Україні танки Leopard 2 і дозволити третім країнам передати Києву німецькі танки. Цитати з листа опублікував британський таблоїд The Sun.

 

«Ми усвідомлюємо, як багато зусиль доклала Німеччина для підтримки України, особливо в останні дванадцяти місяців. Ми розуміємо історичні причини нерішучості щодо передачі німецьких і виготовлених у Німеччині танків. Проте ми хотіли б закликати вас у цей момент особливої необхідності переглянути вашу позицію і дозволити постачання найближчими днями Україні танків Leopard 2 — як тих, що належать Німеччині, так і тих, що виготовлені в Німеччині», — ідеться у зверненні.

і