За наводкою партизан: базу бронетехніки РФ в окупованому Первомайську на Луганщині уразив HIMARS

мах

За інформацією Генштабу ЗСУ, противник, намагаючись взяти під повний контроль Луганську область, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках.  Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі.

За минулу добу на Луганщині під вогневий вплив потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Піщане, Кремінна, Діброва і Білогорівка.

Противник фактично знищує житлову і критичну інфраструктуру Луганщини, здійснюючи авіаудари та обстрілюючи населені пункти з усіх видів озброєння – танків, артилерії, мінометів, систем залпового вогню.

Днями, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ «Права Справа» були зафіксовані координати баз накопичення важкої бронетехніки і автомобільного транспорту противника  в окупованому м. Первомайськ Луганської області.  Територія промислового підприємтва використовувалася російськими окупантами як перевалочна база і місце постійного зберігання автомобільної і важкої бронетехніки.

Місцевим рухом спротиву координати баз накопичення ворожої техніки були передані українським спеціальним службам. Зусиллями українських захисників  ці бази припинили своє існування.

Інформацію про нанесення ракетного удару місцях базування підтвердили представники окупаційної адміністрації. За інформацією місцевого колоборанта Колягіна, внаслідок обстрілу Первомайська зазнали значних пошкоджень  виробничі потужності одного з промислових підприємств, а також асфальтобетонне покриття під’їзної дороги до нього.

За попередньою інформацією, на території підприємства знаходилося більше тридцяти одиниць важкої бронетехніки і автотранспорту противника.

У свою чергу, у Генштабі ЗСУ повідомили, що  за минулу добу, артилеристи і ракетники Сил оборони України уразили 2 пункти управління ворога, 7 районів зосередження живої сили та склад боєприпасів.

Нагадаю, 31 грудня 2022 року Силами оборони України було нанесено удар по штабу ПВК «Вагнер» в окупованому Первомайську Луганської області. За інформацією місцевих джерел, приміщення будівлі міської центральної лікарні було перетворено окупантами на казарми для особового складу.

Координати місць розквартирування особового складу окупантів були надані ЗСУ і представникам розвідтовариства аналітичним відділом громадської ініціативи «Права Справа».

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"