На Луганщині знищено БМПТ «Термінатор» противника: інформацію надали місцеві сили спротиву

мах

Українські захисники знищили російську БМПТ «Термінатор» під Кремінною на Луганщині. У пресслужбі ДШВ оприлюднили відео знищення та вказали, що це робота воїнів-десантників 81 окремої аеромобільної бригади та 95 окремої десантно-штурмової бригади.

Варто зауважити, що днями в ефірі загальнонаціональних телеканалів мною була озвучена інформація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про передислокацію в район нп Кремінна важкої бронетехніки противника. Зокрема, за інформацією місцевих джерел «Права Справа» йшлося про передислокацію 2-х танкових рот Т-72 та БМПТ «Термінатор». Задокументований факт знищення БМПТ «Термінатор» підтверджує оприлюднену інформацію аналітичного відділу ГІ «Права Справа» безпосередньо з місця подій, а саме: окупованих районів Луганської області.

БМПТ «Терминатор» призначений для дії у складі танкових формувань з метою ураження протитанкових засобів противника, для придушення живої сили, озброєної гранатометами, протитанковими комплексами, стрілецькою зброєю, може вражати також танки, БМП, доти та дзоти.

На БМПТ встановлено здвоєну автоматичну 30-міліметрову гармату 2А42 з боєкомплектом на 850 набоїв. Два автоматичні гранатомети на основі АГС-17 та 7,62-мм танковий кулемет Калашникова. Крім того, передбачено чотири надзвукові протитанкові керовані ракети 9М120 «Атака» з лазерним наведенням. Офіційно презентація БМПТ «Термінатор» відбулася на щорічному форумі Армія-2021.

22 травня 2022 року британська розвідка повідомила, що машини, ймовірно, почали застосовуватись у боях за Сєвєродонецьк.

Перша інформація «Права Справа» про застосування БМПТ «Термінатор» у бойових діях на території Луганської області датується 01 червня 2022 року. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», в районі населеного пункту Комишуваха було зафіксовано передислокацію БМПТ «Термінатор» у кількості чотирьох одиниць.

За інформацією з відкритих джерел, на озброєнні у РФ перебуває близько десятка таких машин.За приблизними оцінками, ціна однієї такої БМПТ сягає 1,5-2 мільйонів доларів.

Нагадаю, днями, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ «Права Справа» були зафіксовані координати місць розквартирування особового складу та баз накопичення важкої бронетехніки, автомобільного транспорту противника в окупованому м. Первомайськ Луганської області.

Місцевим рухом спротиву координати місць розквартирування і баз накопичення ворожої техніки були передані українським спеціальним службам. Зусиллями українських захисників ці бази припинили своє існування.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1211 Articles
співголова ГІ "Права Справа"