Росія стягує техніку та живу силу в Луганськ

мах

В районі розведення сил на Донбасі спостерігається скупчення живої сили та техніки окупантів.

Так, в окупованому Луганську на територію трикотажної фабрики «Лутрі», протягом останнього тижня з Ростовської області РФ була доставлена велика партія стрілецької зброї та боєприпасів, призначених для озброєння підрозділів так званого «2-го АК народної міліції ЛНР».

На території фабрики розташовані склади і відкрито цех по ремонту стрілецької зброї.

26 травня ГІ “Права Справа” передала спеціальним службам України інформацію про зафіксовану активність підрозділів “народної міліції ЛНР” та регулярних частин ЗС РФ, що не пов’язана з проведенням планової ротації.

Зокрема, повідомлялося про накопичення важкої бронетехніки бойовиків на території фабрики «Лутрі», а саме: БТР-60 у кількості 6 одиниць та скупчення техніки і живої сили окупантів неподалік від с. Миколаївка Станично-Луганського району Луганської області.

24 травня у прес-центрі штабу ООС оприлюднили інформацію, що в районі населеного пункту Станиця Луганська збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції наших захисників зі стрілецької зброї.

Варто зазначити, що у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляється, що станом на 03 червня 2019 року існують ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки. А саме – зафіксовано вантажівки, що рухалися з ділянки поблизу кордону з Російською Федерацією в напрямку непідконтрольних урядові України територій Луганської області.

БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував автомобілі військового типу, які рухалися з північного сходу по ґрунтовій дорозі, до яких приєднались інші вантажівки, створивши автоколону, а після заїхали на територію об’єкта збройних формувань на південно-східній околиці Луганська.

За повідомленням представників Місії було видно, як чотири особи розвантажували матеріали з кузовів автомобілів. Крім того, на території об’єкта було виявлено щонайменше 35 вантажівок військового типу й один БТР-80.

https://www.osce.org/…/special-monitoring-mission-to…/421850

Примітно,що спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік повідомив, що 10 червня планується розпочати розведення сил на ділянці в Станиці Луганській.

https://www.5.ua/…/saidik-povidomyv-koly-vidbudetsia-rozved…

Показовою є реакція директора Центру політичної кон’юнктури Олексія Чеснакова, якого називають близьким до радника президента Росії Владислава Суркова, на пропозиції української сторони щодо розведення сил в районі Станиці Луганської. «Взагалі-то Україна повинна була зробити це ще в 2016 році. Це їх обов’язок, а вони подають це мало не як прорив, як ніби послугу роблять»,-заявив він.

Нагадаю, у березні 2018 року реалізація отриманої від ГІ “Права Справа” інформації дозволила уникнути звинувачень української сторони у порушенні режиму “абсолютного перемир’я” в районі Станиці Луганської.

https://www.obozrevatel.com/…/zirvana-chergova-provokatsiya…Источник: https://censor.net.ua/b3131101

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"