Кремль «давить» Зеленського так само потужно, як до того Порошенка

мах

Зараз Кремль «давить» Зеленського так само масштабно і потужно, як до того Порошенка. Це очевидно стало малоприємним сюрпризом для самого Зеленського, але аж ніяк не для тих хто розуміє суть теперішньої російської влади.
Те що закладено Порошенком у військовій області і в міжнародних стосунках дає можливість Зеленському якийсь час протистояти цьому.
І цей тиск Росії змушує Зеленського розглядати силові служби України не лише як інструмент пресингу своїх політичних та інших супротивників, але й як фактор власної безпеки від Путіна і Кремля.

Але не ясно наскільки довго він та його оточення витримають цей тиск Росії.

З іншого боку в Росії є безліч варіантів ослаблення і відсторонення від влади, врешті «приручення» і «обїжджання» лідерів, які їм неугодні, і які на відміну від скажімо Порошенка, не мають ні сили ні розумі аби тому протистояти.

У Зеленського зараз вялотекучі суперечки з Коломойським і з іншим олігархами, які вважають що Зеленському забагато тих 250 з гаком депутатів — і він міг би тим депутатами й з ними поділитися.

Вони хочуть забрати собі тих, депутатів, яких вони завбачливо понасовували йому список «Слуги Народу» та понавтикали під тим же брендом у мажоритарні виборчі округи.

Зараз під гаслом, так би мовити, протистояння Коломойському, ведуться якісь розмови з Тимошенко і з її «Батьківщиною» — як «запасний» варіант і можлива компенсація присутності 30 з гаком іржавих «штиків» Коломойського в складі «трускавецької фракції» Слуги Народу.

Схоже Зеленський і «квартальні» не розуміють що і Беня і Юля це одна «шайка» та ще й з довгою історією спільних кидків і афер.

Не можна розглядати абсолютно комфортною і безпечною і кандидатуру Разумкова на голову ВР.

Це звісно безпечніше аніж Медведчук на цій посаді, але в принципі це те саме — лише з «новим обличям»…

Ми зараз спостерігаємо велике загінно-псове полювавння на Зеленського яке почалося після виборів. Олігархами як мисливцями і їх медіями в якості гончих і борзих псів. В засаді — Медведчук з фактично вже російськими медіями, переданими йому в тимчасове користування.

Найцікавіше що це полювання не припинилося, а навпаки посилилося після закінчення всіх виборів і на Порошенка.

Більше того — в голосах «загінників» і «собак» щодо Порошенка появилися просто вже якісь істеричні тембри .

Бо «начальником охоти» надалі залишаєвся Путін. Бо полювання на Зеленського не має жодного сенсу, якщо Порошенко надалі залишатиметься на плаву у політичній акваторії України.

Володимир Мартинюк

 

і