President Kaljulaid sõidab visiidile Ukrainasse

President Kersti Kaljulaid suundub täna ametlikule visiidile Ukrainasse, kus kohtub presidendi ja peaministriga ning külastab lisaks Ida-Ukrainat, kus tutvub olukorraga sõjapiirkonnas ja humanitaarorganisatsioonide tegevusega.

22.–24. maini toimuval ametlikul visiidil Ukrainasse kohtub riigipea Ukraina presidendi Petro Porošenkoga ja kohtumise järel antakse ühine pressikonverents. Täna kohtub Vabariigi President ka peaminister Volodymyr Groysmaniga, asepeaminister Ivanna Klympush-Tsintsadzega ja Ukraina ülemraada esimehe Andri Parubiga. Lisaks kõneleb president Kiievis Eesti toetatud projekti „Naised ettevõtluses» lõpetamisel, avab Eesti-Ukraina äriseminari, kohtub Ukraina Rahvusliku Korruptsioonivastase Büroo juhi Artem Sytniku ja büroo töötajatega, kohalike ettevõtjate ja Ukraina kodanikuühiskonna esindajatega.

President Kaljulaid külastab ametliku visiidi käigus ka Ida-Ukrainat, kus tutvub sõjas kannatada saanud piirkonna taastamistööde ja humanitaarolukorraga. Eesti riigipea külastab Ida-Ukrainas ka operatsioone juhtivat ühendvägede staapi.

Riigipeaga sõidab visiidile ka esinduslik äridelegatsioon Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori juhtimisel, Riigikogu liikmed Eerik-Niiles Kross ja Johannes Kert ning Kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov.

Pärast ametliku visiidi lõppu osaleb riigipea president Petro Poroshenko kutsel Kiievis 26. mail UEFA Meistrite Liiga finaalmängul. Riigipea saabub tagasi Eestisse pühapäeval.

Vabariigi Presidendi Kantselei
Kommunikatsiooniosakond

і

ютос